Palma: Jagodina primer kako se troše budžetske pare
Foto: KURIR

Palma: Jagodina primer kako se troše budžetske pare

Srbija -
Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma, koji je i narodni poslanik, nedavno je predložio i veće cene hrane i pića za poslanike u restoranu Skupštine Srbije

JAGODINA - Jagodina može biti primer državi, opštinama i gradovima kada je reč o "rezanju" troškova iz budžeta po pitanju korišćenja službenih automobila i telefona, jer to uspešno radi poslednjih sedam godina od kada je JS na vlasti, izjavio je danas predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma.

"Gradski, a pre toga opštinski funkcioneri, uopšte ne koriste službene automobile, već se oni koriste za prevoz bolesnika na preglede u Klinicke centre Beograd, Niš ili Kragujevac, a iznos za službene mobilne telefone je limitiran na 1.500 dinara", rekao je Marković, dodajući da "troškove rominga, funkcioneri plaćaju sami".

"Kada su u pitanju lokalni funkcioneri, predalažem da ne korste službene automobile, već da ih koriste građani koji su punili budžet i koji u ovoj situaciji ne mogu da imaju svoj automobil da odu na lekarski pregled, na primer u Beograd", rekao je Marković.

Odbornici gradske skupštine, članovi Gradskog veća, UO javnih preduzeća čiji je osnivač grad, ne primaju plate i kada se sve to sabere Jagodina mesečno uštedi oko 10.000 dinara i ta sredstva se koriste za pomoćnezaposlenim trudnicama, letovanje đaka, pomoć domaćinstvima lošeg socijalno ekonomskog stanja, objasnio je Marković.

On je potsetio da je još ranije predlagao da državni funkcioneri na svim nivoima sami plaćaji telefoniranje iz rominga, a ne da im država plaća troškove koji iznose, po funkcioneru, i po nekoliko desetina hiljada dinara.

Marković, koji je i narodni poslanik, nedavno je predložio i veće cene hrane i pića za poslanike u restoranu Skupštine Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja