NE MOGU DA ŽIVE OD SMRADA UGINULIH ŽIVOTINJA: Meštani blokirali divlju deponiju na Goveđaku u najlepšem delu Zlatara
Foto: Z.Š.

opština sjenica

NE MOGU DA ŽIVE OD SMRADA UGINULIH ŽIVOTINJA: Meštani blokirali divlju deponiju na Goveđaku u najlepšem delu Zlatara

Srbija -

Sjenica - Dvadestak meštana sela Lopiže, Gonje, Donji i Gornji Goračići, Aljinovići, Krivaja, blokirali su divlju deponiju na brdu Goveđak, u najlepšem delu planine Zlatar na koju se već nekoliko godina odlaže otpad iz Sjenica.

Meštani su tokom prepodneva vratili dva kamiona, na ulazu u deponiju postavili su sajlu i kažu da neće odustati od svog glavnog zahteva a to je da se deponija zatvori i da se postojeće stanje sanira.

deponija, Sjenica, Zlatar
foto: Z.Š.

- Ovo je katastrofa, prava ekološka bomba, neviđeno ruglo na najlepšem delu planine Zlatar. Na ovaj potez smo primorani jer država nije učinila što je do nje, odnosno nije zatvorila ovu divlju deponiju, ovo ruglo. Prosto rečeno, ne možemo više da živimo od smrada, ovde se odlaže i klanični otpad, od gavranova, pasa lutalica. Nećemo odstupiti od naših zahteva - kaže Boban Vasojević, jedan od meštana.

U opštini Sjenica ne spore da deponija na brdu Goveđak nije uređena ni sanitarno ni po drugim propisima.

deponija, Sjenica, Zlatar
foto: Z.Š.

- Uvažavamo i potpuno razumemo stavove i zahteve meštana sela koji su blokirali deponiju na Goveđaku, međutim, te zahteve nije i neće biti moguće brzo rešiti. To je dugogodišnji problem koji Opština Sjeica ne može da reši sama, bez pomoći države, nadležnih ministarstava. Opština Sjenica je zajedno sa opštinama Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, deo programa izgradnje deponije Banjica, između Nove Varoši i Priboja, i ovaj problem može biti rešen kada ta sanitarna deponija bude puštena u rad. Do tada, opština Sjenica će sa svoje strane učiniti sve da se smanje negativni uticaji deponije na Goveđaku. Građani su opravdano nezadovoljni, ali, opština problem ne može sama da reši - kaže Munib Mujagić, predsednik Opštine Sjenica.

(Kurir.rs/Z.Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track