STARO GROBLJE KLIZI KA GRADU: Odbornici upozoravaju na alarmantnu situaciju u Leskovcu
Foto: Rina

veliki problem

STARO GROBLJE KLIZI KA GRADU: Odbornici upozoravaju na alarmantnu situaciju u Leskovcu

Srbija -

Odbornik Socijalističke partije Srbije u Skupštini grada Leskovca Živojin Stefanović izjavio je danas da ima dokaze da brdo Hisar u centru Leskovca klizi zajedno sa Svetoilijskim grobljem koje se jednim delom naslanja na ovo uzvišenje pod šumom.

- Gospodo, Hisar klizi, doći će mrtvi na ulice - izneo je sumornu viziju odbornik u gradu na Veternici koji je tokom 40 godina rada bio na najvećim funkcijima.

Stefanović je kazao da su njega upozoravali na klizište još dok je bio na čelu izvršne vlasti i apelovao da se više ne širi groblje kraj Hisara.

- Lično sam se uverio da Hisar klizi. Pre godinu dana pobio sam jedno drvo. Sada se ono pomerilo za ceo centimetar - kazao je ovaj političar u penziji.

Stefanovićeve tvrdnje podržao je i odbornik GG "Za Leskovac zajedno" Dragoljub Živković koji je i bivši predsednik opštine Leskovac.

- Tačno, Hisar klizi već 100 godina, a pretvorili smo ga u naselje sa bezbroj kuća, a u isto vreme izgubili smo parkovske površine - konstatovao je Živković tokom rasprave o izveštaju glavnog urbaniste grada Leskovca.

(Kurir.rs/Jugmedia/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track