GRAĐANI OSLIKALI MURAL NA VALJEVSKOM DOMU ZDRAVLJA U ZNAK ZAHVALNOST: Kovid ambulanta radi već godinu dana, povećan broj pregleda
Foto: Dom zdravlja Valjevo

lep gest

GRAĐANI OSLIKALI MURAL NA VALJEVSKOM DOMU ZDRAVLJA U ZNAK ZAHVALNOST: Kovid ambulanta radi već godinu dana, povećan broj pregleda

Srbija -

VALJEVO - U prethodnih godinu dana kroz Kovid ambulantu valjevskog Doma zdravlja prošlo je 68.837 pacijenata, od čega je testirano 31.596. U proseku je svaki pacijent četiri puta došao u Kovid ambulantu, tako je broj usluga za ovih godinu dana višestruko veći.

Ove podatke je, povodom godinu dana postojanja Kovid ambulante u Valjevu, predočila direktorka ustanove dr Branka Antić. Ona kaže da je sada ponovo povećan broj pregleda, ali i zaraženih.

kovid ambulanta, mural, Valjevo
foto: Dom zdravlja Valjevo

- U poslednjih 10 dana prosek nam je 320 pregleda dnevno, što je puno za našu ambulantu, s tim što ne treba zaboraviti da u ukupnom broju pregleda ima dosta i kontrolnih. Nismo očekivali da će posle godinu dana biti tako. Zbog povećanog broja pacijenata već smo na onoj kritičnoj masi kada bi trebalo da ponovo vratimo preglede na KOVID-19 u Dom zdravlja, ali zbog rekonstrukcije zgrade i glavnog ulaza to je sada nemoguće. Ako završe glavni ulaz u narednih nedelju dana moraćemo da vratimo preglede u centralni objekat. Svima nam je korone preko glave, ali moramo da se sačuvamo kako bismo došli do kolektivnog imuniteta, da bi se ljudi vakcinisali i revakcinisali u dovoljnom broju kako bismo imali pad novozaraženih - rekla je dr Antić.

kovid ambulanta, mural, Valjevo
foto: Dom zdravlja Valjevo

Mural u znak zahvalnosti

Na prednjem zidu Kovid ambulanti u Novom naselju je oslikan mural u znak podrške za sve zaposlene u valjevskom Domu zdravlja, koji su dali sve od sebe u prethodnih godinu dana pandemije. Inicijativa je potekla od Marka Jovanovića i njegovih sugrađana iz Novog naselja.

kovid ambulanta, mural, Valjevo
foto: Dom zdravlja Valjevo

- Kada se okupimo da pratimo utakmice fudbalskog kluba iz Novog naselja tom prilikom se dogovaramo i da uradimo nešto lepo u našem kraju. Pokrenuli smo različite inicijative, prvenstveno ekološke, pa smo se setili da, u skladu sa ovom situacijom, odamo priznanje zdravstvenim radnicima koji zaista ulažu nadljudske napore u poslednjih godinu dana. Naša ambulanta postala je centralno mesto u gradu po pitanju korone i mi smo rešili da uradimo jedan mural. Umetnik koji je oslikao mural, Marko Goloskoković, takođe je naš komšija tako da je sve to jedna lepa lokalna priča - rekao je Marko Jovanović.

(Kurir.rs/ S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track