EPIDEMIJA KOVID19 U LOZNICI: Crni niz se ne prekida, za 6 dana preminulo 14 pacijenata
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

korona virus

EPIDEMIJA KOVID19 U LOZNICI: Crni niz se ne prekida, za 6 dana preminulo 14 pacijenata

Srbija -

LOZNICA - Za poslednjih šest dana u lozničkoj Opštoj bolnici preminulo je ukupno četrnaest kovid pacijenata, a crni niz koji traje od minulog vikenda nije prekinut ni poslednjeg dana marta kada su bitku izgubile još četiri osobe.

Od početka epidemije do danas je od posledica zaražavanja opakim virusom preminulo 150 osoba u ovoj ustanovi koja se ponovo nalazi pod velikim pritiskom.

Kovid odeljenja Opšte bolnice su sve bliža punom kapacitetu, a ukoliko pređu 130 kovid pacijenata na bolničkom lečenju moraće ponovo da stavljaju u funkciju prizemlje Psihijatrije gde ima 18 mesta, kažu iz ustanove. Brine što među obolelima ima i više pacijenata mlađih od 60 godina, a potrošnja kiseonika ponovo je velika. U bolnicu je juče vanredno stigla cisterna sa kiseonikom iz Beograda, a u narednom periodu dnevno treba da im dolazi po četiri tone kiseonika. Ovde i dalje rade samo hitne operacije dok se sve što može da čeka prolongira.

U sredu su kroz Trijažni centar Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" prošla 273 pacijenta, 97 više nego dan pre, sa akutnim respiratornim tegobama. Njih 74 javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali imali kontrolne preglede. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 158 pacijenata i na snimcima pluća dijagnostikovano je 25 novih pneumonija, a 28 osoba je iz Trijaže upućeno infektologu na dodatni pregled.

U ambulanti Infektivnog odeljenja ukupno je obavljeno 76 pregleda, a 31 pacijent došao je prvi put zbog simptomima moguće kovid infekcije. Danas se na bolničkom lečenju nalazi 114 kovid pacijenata, na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji ih je pet, a jedan na invazivnoj.

Do sada je na punktovima za vakcinaciju lozničkog Doma zdravlja vakcinisano 14.454 građana prvom dozom, a 10.967 drugom, saopšteno je iz ove ustanove.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja