STEVANOVIĆ: Radimo punom parom, promenicemo sliku Pančeva
Foto: Grad Pančevo

Gradonacelnik Pančeva najavljuje brojne projekte Ovo u crveno

STEVANOVIĆ: Radimo punom parom, promenicemo sliku Pančeva

Srbija -

Usvajanjem rebalansa budzeta, koji je na dnevnom redu sutra, Pančevo proširuje spisak velikih projekata, kojima se dodatno poboljšava poslovna klima za investitore ali i unapredjuje infrastruktura neophodna za još brži razvoj tog grada na Tamišu. ‘U narednih godinu dana, sredstvima koja su sačuvana domaćinskim upravljanjem gradskom kasom, planiramo proširenje severne industrijske zone, gde će u drugoj polovini ove godine biti otvorena i velika nemačka fabrika Brose, koja će, samo u prvoj fazi, zaposliti oko 1200 radnika”, kaže gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Najavljuje i da je u narednom periodu planirano i dodatno proširenje indistrijske zone, kako bi i druge velike kompanije mogle da investiraju u Pančevo. Predstojećim rebalansom gradskog budžeta, opredeljena su značajna sredstva za rekonstrukciju, izgradnju i rehabilitaciju ne samo putne infrastrukture, već i za razvoj sistema fekalne kanalizacije, uredjenje gradskog jezgra, parkova, keja uz reku Tamiš, kao i rekonstrukcija odredjenih ustanova u mesnim zajednicama koje pripadaju Pančevu. “Važan deo naših aktivnosti, usmeren je i ka poboljšanju kvaliteta vazduha u gradu.

U narednom periodu ćemo nastaviti sa realizacijom projekta koji se sprovodi već pet godina - sufinansiranje priključaka na gasnu mrežu za individualna domaćinstva, čime ćemo smanjiti broj ložišta u gradu”, ističe Stevanović. Prvi čovek Pančeva očekuje da će, prema dosadašnjim najavama, Gasprom odlučiti da preuzme Petrohemiju, čime će biti stabilizovanoposlovanje nekadašnjeg hemijskog giganta, koji će tako biti vraćen na mapu najvećih petrohemijskih proizvodjača u ovom delu Evrope.

Stevanović naglašava da je uz povezivanje Beograda i Pančeva dvokolosečnom prugom, važna vest i najava da će autoput od Beograda ka Zrenjaninu proći kroz teritoriju grada Pančeva, u neposrednoj blizini severne industrijske zone. “Zahvalni smo predsedniku Vučiću, što je odlučio da se tako značajna saobraćajnica gradi, i što će Pančevo tako prvi put dobiti izlaz na autoput”, zaključuje gradonačelnik Pančeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track