U LOZNICI OKO 200 PREGLEDA DNEVNO: Raste broj kovid pacijenata, u rezervi još 18 kreveta
Foto: T.Ilić

bez preminulih

U LOZNICI OKO 200 PREGLEDA DNEVNO: Raste broj kovid pacijenata, u rezervi još 18 kreveta

Srbija -

U bolničkom izveštaju za jučerašnji dan prvi put ove sedmice nema preminulih kovid pacijenata. Konačno je prekinut crni niz u kome je za šest dana u lozničkoj Opštoj bolnici preminulo ukupno četrnaest pacijenata od posledica zaražavanja korona virusom.

Nažalost, broj pregleda u Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ i dalje je veliki.

U četvrtak je pregledana 191 osoba sa akutnim respiratornim tegobama. Na prvi pregled sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju javilo se 72 pacijenata, infektologu je upućeno njih 38, a ostali su došli na kontrolne preglede.

U ambulanti Infektivnog odeljenja pregledano je 75 pacijenata, od kojih je 23 došlo prvi put. Služba za radiološku dijagnostiku uradila je 164 rendgenska snimaka pluća i otkrivene su pneumonije kod 18 osoba. Broj kovid pacijenata ponovo je povećana i danas ih je 118, četiri više nego juče, jedna osoba je na invazivnoj, a četiri na neinvazivnoj respiratornoj podršci.

Na kovid je testirano 136 pacijenata, saopšteno je danas iz lozničke bolnice.

U ustanovi strepe da se broj pacijenata na bolničkom lečenju tokom vikenda ne poveća jer ukoliko ih bude više od 130 moraće ponovo da otvaraju prizemlje zgrade Psihijatrije gde u rezervi imaju 18 kreveta.

(Kurir.rs/ T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track