VAKCINACIJA ZAPOSLENIH U JKP VODOVOD I KANALIZACIJA: Značajna akcija u Kragujevcu kako bi radnici bili zaštićeni
Foto: Printscreen/RTS

vakcinacija

VAKCINACIJA ZAPOSLENIH U JKP VODOVOD I KANALIZACIJA: Značajna akcija u Kragujevcu kako bi radnici bili zaštićeni

Srbija -

U kragujevačkom Javno-komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" danas je organizovana kolektivna imunizacija zaposlenih.

Za vakcinaciju u prostorijama firme danas se prijavilo 55 radnika, a mobilne ekipe Doma zdravlja obavile su vakcinaciju Sinofarm vakcinom.

Kako je rekao direktor ovog komunalnog preduzeća Nebojša Jakovljević, od ukupno 517 radnika, za vakcinu se prijavilo za sada 55 radnika, a veći deo je već obavio vakcinaciju putem e-Uprave.

- Ovo je značajna akcija koju udruženo sprovodimo sa Gradskom upravom i Domom zdravlja kako bi naši zaposleni, koji inače svakodnevno rade na terenu i sa strankama, bili zaštićeni. U ovom prvom krugu prijavilo se 55 radnika za vakcinaciju u firmi mada je jedan broj radnika već primio vakcinu putem e-Uprave. Imajući u vidu da su pojedini radnici preležali koronu, u ovom trenutku zaštićeno je oko 230 zaposlenih, a verujemo da će i ostali iskazati interesovanje - rekao je on.

Vakcinaciji u prostorijama Vodovoda prisustvovao je i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, koji je istakao važnost kolektivne imunizacije i najavio da ima još nekoliko prijavljenih preduzeća u kojima su zaposleni iskazali interesovanje za ovakvim vidom vakcinacije.

- Smatram da je imunizacija veoma važna, a pogotovo u velikim kolektivima. Dobro je da su se zaposleni u Vodovodu dobroboljno prijavili za vakcinaciju, svesni da bi u ovako velikim kolektivima širenje zaraze moglo da bude opasno - rekao je Dašić.

Gradonačelnik kaže da je u Kragujevcu do sada vakcinisano 45.000 ljudi, drugi dozu je primilo 37.000, što znači da se do kraja nedelje dostiže broj od trećine vakcinisanih punoletnih građana Kragujevca.

- Ja sam se vakcinisao kao i moja porodica, jer želimo da se što pre vratimo normalnom životu - rekao je Dašić.

Gradonačelnik je istakao da je do sada organizovano vakcinisanje i u drugim kompanijama u Kragujevcu, kao i u seoskim sredinama.

Najavio je imunizaciju zaposlenih i u Gradskoj upravi, istakavši da je velika većina već obavila vakcinaciju.

Zaposleni u gradskom javno komunalnom Vodovod i kanalizacija, koji su danas primili vakcinu, rekli su da su svesni značaja vakcinacije kao jedinog sredstva za borbu protiv korona virusa i pozvali ostale kolege da se što pre prijave.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track