POSLE 4 TEŠKE GODINE DOBILI STRUJU: Hvala divnim ljudima velikog srca! Sedmočlana porodica iz Mokrina više nije u mraku (FOTO)
Foto: Kurir/S.U.

1.460 NOĆI BEZ SVETLA

POSLE 4 TEŠKE GODINE DOBILI STRUJU: Hvala divnim ljudima velikog srca! Sedmočlana porodica iz Mokrina više nije u mraku (FOTO)

Srbija -

Svakodnevica sedmočlane porodice Tot-Dokić iz Mokrina konačno će biti barem malo svetlija, zahvaljući ljudima dobre volje iz svih krajeva Srbije i inostranstva, a najviše kikindskih preduzetnika i članica fondacije “Mame solidarno", koje okuplja plemenite žene iz ovog dela Banata.

Posle 1.460 predugih dana i noći, unutrašnjost skromnog doma Vesne Dokić i njenog supruga Nenada Tota obasjale su sijalice. Petoro mališana, dva dečaka i tri devojčice, konačno će moći da gledaju crtaće. Nije bilo lako majci da ćuti i sleže ramenima kad bi je mališani upitali zašto, kao i sva druga deca, ne mogu da gledaju crtane filmove. S prvim sumrakom bili su osuđeni da gledaju u sveće i sve tako dok ih san ne savlada:

Vesna Dokic, Mokrin
foto: Kurir/S.U.

"Radnici Elektrodistribucije u ponedeljak su nam uključili struju. Kada me je srednja ćerka upitala da će nam i dalje biti potrebne baterije, nisam znala da li da se smejem ili plačem. Teško nam je bilo bez struje. Od srca se zahvaljujem svima koji su nam pomogli da dobijemo struju. Da mogu i ja bih nekome pomogla", iskreno je priznala Vesna i nastavila:

"Priključenje struje uz dodatne troškove koštalo je nešto više od 70.000 dinara. Kupljeni su nam i veš mašina i šporet. Više neću prati ručno veš. Ručak ću kuvati na električnom šporetu. Dosad sam 'smederevac' koristila za pripremanje kuvanih obroka, a u loncu i iskuvala veš. Nakon što smo konačno dobili struju, nemamo nekih drugih posebnih želja", skromno kaže Vesna.

Mokrin, Vesna Dokic, Nenad Tot
foto: Kurir/S.U.

Nisu imali za novi priključak

"Svojevremeno smo dugovali za struju. Pokojna svekrva izmirila je dug, ali muž i ja nismo imali para za novi priključak. Srećom, pomogli su nam dobri ljudi. Izdržavamo se od roditeljskog dodatka za treće i četvrto dete i naknade koju dobijamo za otkup mleka od tri krave. Pravo na socijalnu pomoć nemamo, jer sam nasledila čeiri jutra zemlje koju zbog problema u imovinsko-pravnim odnosima ne mogu da obrađujem, ali ni da prodam. Nenad i ja smo bez stalnog zaposlenja. Nekako se snalazimo, ali Miloš, Snežana, Adrijana, Marko i malena Dunja zaslužuju lepše detinjstvo", kaže Vesna.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track