MANJE PACIJENATA NA LEČENJU U LOZNICI, ALI VIŠE PREGLEDA: Hospitalizovano 117 pacijenata
Foto: T.Ilić

Korona slika u Loznici

MANJE PACIJENATA NA LEČENJU U LOZNICI, ALI VIŠE PREGLEDA: Hospitalizovano 117 pacijenata

Srbija -

U izveštaju lozničkih zdravstvenih ustanova za utorak ohrabruje što nema preminulih kovid pacijenata, a i broj onih na bolničkom lečenju manji je za devet, ali je zato pregleda u Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" ponovo bilo više od dve stotine.

Lekari Trijažnog centra juče su pregledali 219 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, njih 60 se javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali imali kontrolne preglede.

Služba za radiološku dijagnostiku uradila je rendgen pluća za 110 pacijenata i dijagnostikovala 33 nove pneumonije, a 37 osoba je iz Trijaže upućeno infektologu na dodatni pregled. Kod infektologa su ukupno obavljena 54 pregleda pacijenata sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, a za njih 17 bio je to prvi dolazak zbog toga.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice Loznica trenutno je hospitalizovano 117 pacijenata, na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji je pet osoba, a jedna na invazivnoj. Vakcinisanje građana koji nisu zakazali termin preko e-uprave počelo je juče na dva punkta, u zgradi Psihijatrije Opšte bolnice i ambulanti u Lešnici, a bilo je pripremljeno 300 doza kineske vakcine.

Danas građani bez zakazivanja mogu primiti vakcine protiv kovida – 19 i u ambulantama u Jadranskoj Lešnici, Dragincu i Joševi. Inače, do danas je na punktovima za imunizaciju Doma zdravlja vakcinisano 15.549 osoba prvom, a 11.645 drugom dozom vakcine.

Klackalica u Mačvanskom okrugu: Poztivnih manje, obolelih više

Neodlučni koronavirus ponovo je na klackalici u Mačvanskom okrugu gde je u utorak zabeleženo 79 pozitivnih manje, a 33 više obolelih nego prethodnoga dana. Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje ukupno je u okrugu bilo 149 pozitivnih, a sam Šabac imao ih je 71, gotovo kao svi ostali u okrugu zajedno. Dvocifreni su bili i Loznica sa 22, Vladimirci 18, Bogatić 13 i Mali Zvornik 12, dok su po pet pozitivnih imali Koceljeva i Krupanj, a tri Ljubovija. Trenutno je 2.160 obolelih u okrugu. Šabac je premašio hiljadarku i ima 1.002 osobe koje boluju od korone, Loznica 509, Bogatić 170, Vladimirci 158, Mali Zvornik 115, a dvocifreni su samo Ljubovija 95, Krupanj 60 i Koceljeva u kojoj se 51 građanin bori sa koronavirusom.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track