Miroviću uručena Plaketa za doprinos integraciji i unapređenju položaja Roma u Vojvodini
Foto: Pokrajinska vlada

Miroviću uručena Plaketa za doprinos integraciji i unapređenju položaja Roma u Vojvodini

Srbija -

Povodom 8. aprila, Svetskog dana Roma, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas delegaciju Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine predvođenu predsednikom Daliborom Nakićem, sa kojim je razgovarao o unapređenju položaja ove nacionalne manjine, posebno u oblastima obrazovanja, zapošljavanja i socijalnog statusa. Ovom prilikom, direktorka Kancelarije za inkluziju Roma AP Vojvodine Ljiljana Mihajlović uručila je predsedniku Miroviću Plaketu za doprinos u procesu integracije i unapređenja položaja Roma u Vojvodini.

Igor Mirovic
foto: Pokrajinska vlada

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi istaknuto je da je u proteklim godinama učinjen veliki pomak kada je reč o uslovima života Roma u Vojvodini, ali da je to samo početak procesa na kome se mora dugo i zajedno raditi.

„Pokrajinska vlada posvećena je realizaciji programa koji doprinose što boljem položaju romske nacionalne manjine, ali i svih ostalih nacionalnih manjina koje žive u Vojvodini“, kazao je predsednik Mirović.

Igor Mirovic
foto: Pokrajinska vlada

„Danas je prilika da se podsetimo šta smo uradili i šta treba da uradimo za unapređenje položaja Roma“, kazao je predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić i istakao da je podrška Pokrajinske vlade u tom procesu izuzetno značajna.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš i poslanica u Skupštini Vojvodine Jelena Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track