dolaze bez prijave

VUČIĆ POKRENUO TALAS IMUNIZACIJE: Sve više zainteresovanih za vakcinu u seoskim sredinama KURIR TELEVIZIJA

Srbija -

Poziv građanima šumadijskih i zaječarskih sela da dođu na vakcinaciju bez prethodne prijave urodila je plodom.

"Došla sam da se ne bi širila korona, zbog nas, sebe", "Kud svi tu i ja", "Mislim da je važno svi da se vakcinišemo, vidite šta se dešava svuda u svetu, a ne samo kod nas", samo su neke od izjava lokalaca koji su se opredelili za imunizaciju.

Dr Dušanka Jeremić iz Ambulante u Toponici smatra da će broj zainteresovanih građana biti još veći i priznaje da su imali problem da zakažu preko portala e-uprave.

01:28

Masovna imunizacija u šumadijskim selima

I u zaječarskim selima, gde je počeo drugi krug imunizacije, slična je priča i do sada je vakcinisano oko 22.000 stanovnika Zaječara i okolnih mesta.

Meštanima je sada na raspolaganju kinesko cepivo, tako da je interesovanje neuporedivo veće. Samo za dva dana vakcinisano je oko 300 ljudi. Gužve je danas bilo i u Halovu, udaljenom dvadesetak kilometara od Zaječara.

"Nisam se dvoumila, samo sam čekala da dođe tu", "Plašim se od korone, ja sam stara žena, ako ne primim vakcinu će da umrem", "To je samo moja savest, bolje biti vakcinisan nego nevakcinisan, treba slušati stručne ljude", objašnjavaju meštani.

Dr Marko Žikić iz DZ Zaječar za Kurir televiziju kaže da je primetna veća gužva od kada nema prethodnog zakazivanja.

Trend vakcinacija u zaječarskim selima će se nastaviti i narednih dana.

(Kurir.rs)

01:06

Sremska Mitrovica: Vakcinacija po selima daje odlične rezultate

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track