VRANJSKE OSNOVNE ŠKOLE OPET PUNE ĐAKA: Proba završnog ispita za osmake, uz epidemiološke mere
Foto: T. S.

osmaci u klupama

VRANJSKE OSNOVNE ŠKOLE OPET PUNE ĐAKA: Proba završnog ispita za osmake, uz epidemiološke mere

Srbija -

Probni završni ispit za učenike osmog razreda u osnovnim školama u Vranju počeo je u petak polaganjem testa iz matematike. Učenici osmog razreda sutra polažu kombinovani i test iz srpskog jezika.

Uz poštovanje svih epidemioloških mera učenici OŠ "1. Maj" Vrtogoš danas su polagali probni test iz matematike.

Direktorka OŠ "1. Maj" Vrtogoš, Slađana Dimčić kaže da se na ulazu u školu poštovalo rastojanje između učenika uz obavezno nošenje maski, dezinfekciju ruku, proveru telesne temperature učenika, i prelaženja preko postavljene dezobarijere za obuću na ulazu u školu.

U ovoj školi 35 osmaka polaže probni završni test.

Zbog epidemiološke situacije deca test rade u četiri učionice. U dve učionice je po 9 učenika, a u dve po osam učenika.

U posebnoj prostoriji polaže jedan učenik kome takođe dežura nastavnik po proceduri. Ispoštovana je fizička distanca između učenika od dva metra. Klupe su raspoređene tako da dežurni nastavnik može slobodno da prolazi između klupa, kaže direktorka.

"Danas deca imaju priliku da vežbaju potpuno istu situaciju koja će da bude sprovedena kad je završni ispit. Verovatno svima nedostaje to što se nastava ne odvija uživo. To jednostavno ne zavisi od nas, moramo da se prilagođavamo datoj situaciji i učenici i mi. Za probni i završni ispit učenici su imali časove pripremne nastave. Nastavnici su držali časove pripreme, a pripremna nastava je takođe bila onlajn", objašnjava direktorka ove škole.

U OŠ "1 Maj" Vrtogoš koristi se Teams platforma za nastavu na daljinu, kaže na kraju direktorka Slađana Dimčić.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track