ZAJEČARSKI MATURANTI NA ZAVRŠNOM PROBNOM TESTU: Tanja je odličan matematičar, strahuje samo od KOMBINOVANOG ZADATKA
Foto: Kurir Televizija

kurir televizija

ZAJEČARSKI MATURANTI NA ZAVRŠNOM PROBNOM TESTU: Tanja je odličan matematičar, strahuje samo od KOMBINOVANOG ZADATKA

Srbija -

Učenici osmog razreda danas su u svojim matičnim osnovnim školama polagali probni završni ispit iz matematike, dok će u subotu rešavati kombinovani i test iz srpskog jezika. U Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” u Zaječaru polaganje je organizovano uz poštovanje svih epidemioloških mera, a na test od 53 osmaka nije došao samo jedan učenik koji je u izolaciji. Tara Lazarević odličan je matematičar sa nagradama sa brojnih takmičenja i zato je na probni test došla uverena da će umeti da reši sve zadatke. "Najteži može da bude kombinovani, zato što tu imamo pet predmeta. Srpski iako nam je maternji, ipak imamo gramatiku i književnost, tu su i neki pisci koji mogu da budu problem", smatra ova učenica.

1 / 1 Foto: Kurir Televizija

Zbog epidemije đaci su već dugo na onlajn nastavi pa smatraju da će se to negativno odraziti na rezultate testova. "Spremao sam se za ovaj test, išao sam na privatne časove ali smatram da se ide normalno u školu bilo bi mnogo bolje", smatra jedan od osmaka, a njegova drugarica dodaje da je vežbala iz zbrirke, ali da bi joj bilo lakše da su vežbali sa nastavnikom. Nebojša Milijić, direktor OŠ “Desanka Maksimović” Zaječar navodi da probni test važan jer predstavlja simulaciju završnog maturskog testa, ali i da se napravi presek znanja kako bi deca i nastavnica videli dokle su stigli i šta nije urađeno kako treba.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:11

TELEVIZIJA KURIR U KUĆI ZAČETNIKA CRNOG TALASA ŽIKE PAVLOVIĆA: Počelo snimanje filma Trag divljači, u režiji njegovog sina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja