NIŠLIJE ZATEČENE CENAMA: Roba na pijacama skuplja u proseku za 20 do 30 odsto!
Foto: M. S.

ponuda manja od potražnje

NIŠLIJE ZATEČENE CENAMA: Roba na pijacama skuplja u proseku za 20 do 30 odsto!

Srbija -

Kupci na niškim pijacama su u ova dva tri dana blago šokirani cenama gde tvrde svi, i trgovci i mušterije, da roba nije bila nikada skuplja.

Dovoljno je reći, na primer, da glavica najobičnije zelene salate negde košta i 80 dinara, ali uglavnom se može kupiti za "čak" 10 dinara jeftinije. Kilogram mladog kupusa košta neverovatnih 140 dinara, dok se stari može naći za 70 ili 80 dinara. Mladi krompirići ipak imaju hit cenu - 200 dinara kilogram!

A, ako neko hoće da obraduje decu prvim jagodama ovog proleća mora za korpicu od pola kilograma da izdvoji 250 dinara. U razgovoru sa trgovcima saznajemo da princip ponude i potražnje nije baš bio presudan za ovakve cene.

pijaca, Niš
foto: M. S.

- Gledaj, cene jesu porasle za 20 ili 30 odsto, ali tu postoji jedan razlog. Došli su sad sredinom nedelje rumunski šleperi i odneli u Rumuniju tone i tone povrća iz okoline Niša. Zato, ovih proizvoda ima manje i zato su na ceni - priča nam jedan od prodavaca na pijaci kod Tvrđave.

Mladi luk se može kupiti za 30, stari krompir za 50 dinara, a cena kiselog upusa koji je držao cenu od 100 dinara za kilogram, sada je nešto jeftiniji i može se naći od 60 do 80 dinara. Mnogi kupci su se danas kada je pijačni dan u Nišu vratili kući s manje robe nego što su planirali.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track