KURIR TELEVIZIJA

BRAVO ZRENJANINCI! Ovaj grad poneo ZAVIDNU titulu u Evropi i postao PRVI SRPSKI grad koji nosi ovo prestižno priznanje!

Srbija -

Iako 2020. pamtimo po početku pandemije i veoma teškim momentima, prethodna godina je ipak donela i mnogo toga lepog. Zrenjaninci će je pamtiti upravo na taj način i po uspehu koji je njihov grad uspeo da ostvari – dobijanje titule Evropskog grada sporta za 2021. Time je Zrenjanin postao i prvi srpski grad koji nosi ovo priznanje.

Umesto prestonice neispravne vode za piće, Zrenjanin je postao prestonica Evrope i to u sportu.

Neki od najuspešnijih sportista ne samo u Srbiji, već i u svetu rođeni su i prve uspehe ostvarili upravo u ovom banatskom gradu, a njihovim stopama koračaju i mnogi mladi sportisti koji, uprkos pandemiji i svim teškoćama koje je donela i u ovoj oblasti, naporno treniraju i istrajni su na putu da opravdaju priznanje Evropskog grada sporta a, kako kažu, odgovornost je velika.

U razvoj sporta ulaže se i kroz podsticanje ne samo profesionalnih sportista, već i ostalih mladih Zrenjaninaca kojima su obezbeđeni besplatni treninzi u različitim disciplinama. A svi uspesi, sportski predmeti, fotografije, medalje, diplome, pehari i ostala dostignuća bivših i aktuelnih zrenjaninskih sportista čuvaju se u Narodnom muzeju ovog grada, a sada ih ima više od hiljadu.

Bonus video:

01:58

Milorad Kosanović u Usijanu dana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track