KURIR TELEVIZIJA

MOJE SELO LEPŠE OD PARIZA i to bukvalno! Manojlovići POBEGLI od života u Francuskoj da bi gajili šljive na porodičnom imanju

Srbija -

Nakon dugogodišnjeg života u Francuskoj, Desko i Dragana Manojlović sa trojicom sinova, vratili su se u Srbiju kako bi živeli na porodičnom imanju u Karbulovu kod Negotina. Kako planiraju da se posvete voćarstvu već su podigli zasade dunja i šljiva.

Puls Srbije
foto: Kurir televizija

Desko i Dragana Manojlović živeli su u Francuskoj devet godina i za to vreme dobili troje dece. Svaki povratak za Pariz nakon odmora u Srbiji bio je bolan i za njih i za decu koja su bila oduševljena selom.

Iako su od svog rada mogli pristojno da žive, ipak su, neposredno pre epidemije, rešili da se vrate u Srbije i da na Deskovom porodičnom imanju u Karbulovu počnu iz početka. Imaju 20 hektara obradivog zemljišta i do sada su podigli zasade dunja i šljiva.

Puls Srbije
foto: Kurir televizija

Naredni korak je podizanje ograde oko voćnjaka, postavljanje sistema za navodnjavanje i izgradnja destilerije. U tome mogu da računaju na pomoć opštine Negotin i države, kazao je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, koji ih je posetio.

Procenjuje se da je na privremenom radu u inostranstvu oko 15.000 Negotinaca. Svima koji poput Deska i Dragane žele da se vrate u otadžbinu država će pomoći pre svega preko Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Kurir.rs

Bonus video:

02:39

Šta podrazumeva obavezna vakcinacija i koja su prava onih koji ne žele da se vakcinišu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja