Svi požari u Kuršumliji ugašeni, šteta velika

Svi požari u Kuršumliji ugašeni, šteta velika

Srbija -
Požar u Kuršumlijskoj banji izbio je na svega 150 metara od hotela ''Žubor'', a brzom intervencijom vatrogasaca sprečeno da vatrena stihija zahvati ovaj hotel

KURŠUMLIJA - Požari koji su buktali na više lokacija na područiju opštine Kuršumlija potpuno su ugašeni, izjavio je danas načelnik Odeljenja za vanredne situacije na područiju Topličkog okruga Srđan Mitrović.

Mitrović je rekao da je u požaru u Kuršumlijskoj banji izgorela štala i plevnja porodice Jović, kao i tri hektara šume i niskog rastinja, dok je požar u selu Vlajna zahvatio i nekoliko hektara voćnjaka.

U tom požaru je izgorelo preko 50 stabala šljiva i jabuka.

Požar u Kuršumlijskoj banji izbio je na svega 150 metara od hotela ''Žubor'', a brzom intervencijom vatrogasaca sprečeno je da vatrena stihija zahvati ovaj hotel.

Mitrović smatra da požari nisu podmetnuti, već da su nastali usled enormno visokih temperatura koje su proteklih nedelja zabeležene na područiju Kuršumlijske opštine.

Vatrogasci su poslednjih nekoliko dana stalno na terenu, a samo od početka ovog meseca dogilo se oko 100 požara na područiju Topličkog okruga, kazao je on.

Materijalne štete su velike, a policija ispituje uzroke požara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track