KRAVE DALJE NEĆE MOĆI! Deo meštana Elemira blokirao prolaz stadima do pašnjaka izvan sela MORALA DA INTERVENIŠE I POLICIJA
Foto: Profimedia

nesvakidašnja situacija

KRAVE DALJE NEĆE MOĆI! Deo meštana Elemira blokirao prolaz stadima do pašnjaka izvan sela MORALA DA INTERVENIŠE I POLICIJA

Srbija -

Prvog ovogodišnjeg dana kad su krave iz elemirskih domaćinstava krenule na pašu, odnosno na pašnjak koji se nalazi izvan sela, dočekala ih je blokada na kraju Elemira.

Meštani koji stanuju u delu sela kroz koji krave treba da prođu do pašnjaka nisu im dozvolili prolaz. Stoga je čoban, posle nekoliko sati, stoku vratio gazdama u štale. To nije prvi put da se spore meštani i stočari, a sukob zbog prolaska eskalira na svakih nekoliko godina.

- Jutros meštani dela Elemira nisu dozvolili kravama da prođu do pašnjaka. Pozvali smo policiju, komunalnu inspekciju i komunalnu policiju i pokušavamo da problem rešimo tako da tim rešenjem budu svi zadovoljni - rekao je predsednik Saveta Mesne zajednice Elemir Milan Poučki.

Pregovori, koji su trajali na mestu gde su krave zaustavljene, nisu doveli do rezultata, pa su krave vraćene u štale. Ipak, zakazan je novi sastanak dela nezadovoljnih meštana i stočara. Sastanku će prisustvovati i komunalni inspektori jer očigledno u ovom sporu ima posla i za njih.

Krave do pašnjaka da idu drugim putem

Rešenje bi moglo biti u tome da krave do pašnjaka idu nekim drugim putem, ali i da se za čuvanje krava angažuje više čobana s obzirom na to da je trenutno aktivan samo jedan.

- Gradska odluka postoji, uređuje i prolaz životinja kroz selo, ali i broj ljudi koji će ih sprovesti kroz naseljeno mesto i čuvati na pašnjaku. Kako ovo nije prvi spor u Elemiru, pretpostavljamo da će do nekog rešenja morati da dođe. Bude mir nekoliko godina, a onda se duhovi ponovo uznemire, pa sve ispočetka - kažu pojedini Elemirci.

Da će se u rešavanje spora aktivno uključiti i komunalna inspekcija i da će prisustvovati predstojećem sastanku, potvrdio nam je i načelnik inspekcijskih službi u Gradskoj upravi Zrenjanina Milan Jovanov.

(Kurir.rs/Zrenjaninski)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track