NATO JE NA DANAŠNJI DAN SRBIJU BEZ MILOSTI ZASIPAO OD SEVERA DO JUGA: Bombe su samo padale po gradovima, RUŠILI SU NAM I MOSTOVE
Foto: Printscreen/Youtube/Dea

UŽAS ŠTA SU NAM RADILI

NATO JE NA DANAŠNJI DAN SRBIJU BEZ MILOSTI ZASIPAO OD SEVERA DO JUGA: Bombe su samo padale po gradovima, RUŠILI SU NAM I MOSTOVE

Srbija -

Bombardovanje Srbije, svih onih 78 dana koliko je trajalo, bilo je posebno mučno za sve Srbe. Iako su neki gradovi i mesta na današnji dan bili na posebnom udaru, bilo je i onih dana kada je agresor samo "sipao" bombe po Srbiji.

Jedan od takvih dana desio se današnji dan,15. aprila 1999. godine.

Agresor je počeo da gađa tokom noći, pa je već 15 minuta iza ponoći bombardovan Čačak, a pogođen je i predajnik radio-televizije Srbije. U istom minutu bombardovan je most na Zapadnoj Moravi u selu Jasika kod Kruševca.

Oko 2 bombardovana Rakovica u Beogradu, a uništene su stambene zgrade i poslovni objekti. Od siline detonacije oštećene su skoro sve škole u Rakovici.

Agresor je nastavio da gađa dok su ljudi spavali, pa je tako oko 4:40 bombardovan Niš, a pogođen je severozapadni deo.

Oko 12.25 bombardovan je Kruševac. Od siline detonacija većina škola je oštećeno.

Napadi su se nastavili i uveče.

Oko 22.31 bombardovana je Straževica u Beogradu, da bi već oko 22:50 bila bombardovana Subotica, a pogođen je najgušće naseljeni deo grada.

Takođe oko 22.50 bombardovana je „Petrohemija“ u Pančevu.

Oko 22.58 bombardovan je most između Kovina i Smedereva. Jedan deo mosta pao je u vodu. Oko 23 bombardovan je severozapadni deo Novog Sada, a sa 3 projektila pogođena je i rafinerija nafte.

Kurir.rs/S. Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track