OSVEŽENJE U LOZNICI: Nove oznake za lakše snalaženje turista
Foto: Tatjana Ilić

atrakcija

OSVEŽENJE U LOZNICI: Nove oznake za lakše snalaženje turista

Srbija -

Turiste koji posete loznički kraj dočekaće nova turistička signalizacija koja će ih ne samo informisati gde se nalaze već i uputiti kako da stignu do željene destinacija. Sve to zahvaljujući Turističkoj organizaciji grada Loznice (TOGL) koje je realizovala projekat postavljanja turističke saobraćajne signalizacije kojom su na teritoriji grada Loznice markirani i obeleženi turistički lokaliteti i turistički motivi.

Projekat je obuhvatao postavljanje dvojezičnih znakova, na srpskom i engleskom jeziku, vozačke i pešačke signalizacije na državnim putevima i uličnoj mreži, kao i deset znakova dobrodošlice, a oni se nalaze u Loznici, Banji Koviljači, Tršiću, Tronoši, Tekerišu, Dragincu, Lešnici, pored reke Drine, kao i na planinama Gučevo i Cer. Prema rečima Snežane Perić, direktorka TOGL, postavljanje turističke signalizacije najznačajniji je infrastrukturni projekat realizovan prošle godine kojim je Loznica dobila najmoderniju turističku saobraćajnu signalizaciju, jednu od najatraktivnijih u našoj zemlji.

"Projekat je koštao oko 50.000 evra. Od toga je deset hiljada donirao naš stalni saradnik, Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG), a iz budžeta grada je obezbeđeno preostalih 40.000 eura. Ovo je vrlo ozbiljan projekat koji je trajao skoro godinu dana i obuhvatao je uklanjanje stare, nevažeće, i postavljanje nove turističke signalizacije, a sve pod nadzorom stručnog tima Turističke organizacije. Inače, turiste posebno oduševljavaju info table koje se nalaze pored naših turističkih motiva sa fotografijom i pojašnjenjem, na srpskom i engleskom jeziku, šta se tu nalazi, i po njima smo jedinstveni u Srbiji", rekla je ona danas.

Turistička saobraćajna signalizacija predstavlja signalizaciju sekundarnog značaja kojom su obeleženi svi lokaliteti i turistički motivi na teritoriji grada Loznice, a u okviru ovog projekta postavljene su 204 table i 127 nosača, na 14 odredišta info table, pet znakova dobrodošlice i sedam stubova pešačke signalizacije. Sada je završena prva faza postavljanja turističke signalizacije, a u programu razvoja turizma Loznice od 2021 do 2025. godine predviđeno je postavljanje nove turističke signalizacije na području grada kojom će biti obeleženi i svi ugostiteljski kapaciteti.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track