CRNI BILANS EPIDEMIJE KORONE U LOZNIČKOM KRAJU: Za tri dana preminulo petoro pacijenata
Foto: Kurir/T.I.

pošast

CRNI BILANS EPIDEMIJE KORONE U LOZNIČKOM KRAJU: Za tri dana preminulo petoro pacijenata

Srbija -

Borba sa koronavirusom i dalje traje, čini se nesmanjenom žestinom, a virus nastavlja da kosi i odnosi ljudske živote. Tako je u prethodna tri dana, petak, subota, nedelja, u kovid odeljenjima lozničke Opšte bolnice preminulo još pet kovid pacijenata, čime je broj smrtnih slučajeva od posledica zaražavanja kovidom-19 stigao do 170 od početka epidemije.

Minula tri dana u Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ obavljena su 503 pregleda, 87 manje nego prethodnog vikenda, 126 pacijenata javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 368 pacijenata kojima je urađena radiografija pluća i dijagnostikovana je 51 nova pneumonija. Iz Trijaže je 106 pacijenata upućeno na dodatni pregled kod infektologa, gde je ukupno obavljeno 198 pregleda pacijenata sa simptomima sličnim kovid infekciji, a od toga je za njih 55 to bio prvi dolazak kod lekara.

Trenutno se na bolničkom lečenju u kovid odeljenjima nalaze 125 pacijenata, četiri manje nego u petak, na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji su četiri, a na invazivnoj pet osoba.

Na punktovima za vakcinaciju lozničkog Doma zdravlja do sada je dato 31.405 doza vakcina protiv kovida, prvu dozu primile su 18.203 osobe, a njih 13.202 su kompletno vakcinisane.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track