04:11

Sremska Mitrovica na korak od ostvarenja kolektivnog imuniteta

KURIR TELEVIZIJA

REKORDERI U VAKCINISANJU: Grad u Vojvodini na korak od KOLEKTIVNOG IMUNITETA, vakcinu primilo 70% građana starijih od 65 godina

Srbija -

Sremska Mitrovica nalazi se u samom vrhu kada je u pitanju broj vakcinisanih, što je prvi i najvažniji korak ka ostvarenju kolektivnog imuniteta.

Na glavnom vakcinalnom punktu u gradu u Sportskom centru "Pinki", koordinator sprovođenja vakcinisanja Miroslav Jokić za Kurir televiziju kaže da je u toku jučerašnjeg dana vakcinisan 25.000 građanin.

"To pokazuje da su građani Sremske Mitrovice poslušali savete lekara i shvatili da je jedini način da se zaštite od virusa kovida 19 i da sačuvaju svoje zdravlje, svojih najmilijih, prijatelja i rodbine jeste upravo vakcinacija", ponovio je on.

Grad može da se pohvali da je lider u obuhvatu vakcinisanih stanovnika na teritoriji svoje opštine, što znači da su vakcinisali blizu 70 odsto građana starijih od 65 godina.

"Takođe smo lider po opštem broju punoletnih građana i u ovom trenutku smo prešli 40 odsto vakcinisanih punoletnih građana na svojoj opštini", pojasnio je Jokić i dodao da je cilj da se u nerednih mesec dana vakciniše do 35.000 stanovnika na teritoriji naše opštine, čime ćemo doći do kolektivnog imuniteta i biti bezbedni", nada se koordinator sprovođenja vakcinisanja.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:06

Sremska Mitrovica: Vakcinacija po selima daje odlične rezultate

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track