RUŽIĆ U LESKOVCU: Ministar razgovarao sa direktorima osnovnih i srednjih škola o načinu funkcionisanja
Foto: Ministarstvo prosvete

po modelu od 1. septembra

RUŽIĆ U LESKOVCU: Ministar razgovarao sa direktorima osnovnih i srednjih škola o načinu funkcionisanja

Srbija -

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić razgovarao je danas u Leskovcu sa direktorima osnovnih i srednjih škola o načinu funkcionisanja obrazovnih ustanova u tom delu Srbije.

Direktori škola obavestili su Ružića da se nastava, koja se od 19. aprila organizuje po modelu od 1. septembra, odvija bez problema i uz poštovanje svih epidemioloških mera, saopštilo je Ministarstvo.

Ružić je zahvalio zaposlenima u prosveti na posvećenosti i profesionalnosti i izrazio uverenje da će sveobuhvatna vakcinacija doprineti normalizaciji nastavnog procesa.

Kaže da je važno da se kontinuirano prate učenička postignuća i posebno zahvalio učenicima medicinskih škola koji volontiraju na vakcinalnim punktovima, kao i nastavnicima praktične nastave.

Ružić je u Leskovcu razgovarao i sa rukovodstvom Akademije strukovnih škola "Južna Srbija", koja će od oktobra upisati studente koji će učiti po novom programu dualnih studija.

"Drago mi je što su akademska zajednica i predstavnici privrede prepoznali važnost ovakvog načina studiranja. Ovim se stvaraju mogućnosti da naši učenici i studenti steknu veštine i praktična znanja pre nego što započnu svoj prvi radni dan", rekao je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track