ČAČANSKA BOLNICA: 2 pacijenta preminula, hospitalizovano dete i dve trudnice
Foto: RINA

moravički okrug

ČAČANSKA BOLNICA: 2 pacijenta preminula, hospitalizovano dete i dve trudnice

Srbija -

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku za protekla 24 sata preminulo je dvoje Čačana starosne dobi 72 i 79 godina.

U trećem talasu korona epidemije u Moravičkom okrugu do sada su preminule 383 osobe koje su lečene od korone, od kojih je 273 iz Čačka.

U kovid paviljonima trenutno jse leči 135 pacijenata, četiri manje nego juče. U respiratornom centru smešteno je 16 najtežih bolesnika, a četvoro sa izrazito teškom kliničkom slikom priključeno je na mehaničku ventilaciju. Na odeljenju pedijatrije hospitalizovano je dete kovid pozitivno, a na odeljenju ginekologije smeštene su dve trudnice koje takođe imaju pozitivan PCR nalaz.

U protekla 24 časa bio je prijem 12 i otpust isto toliko pacijenata. Jedan kovid pacijent je prebačen u Specijalnu bolnicu u Ivanjici, a jedan u Beograd.

Za protekla 24 časa u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 127 pregleda, od čega 58 prvih. Dan ranije bilo je 102 pregleda od kojih 51 prvi.

U Moravičkom okrugu testirane su ukupno 333 osobe, od kojih 99 ima pozitivan PCR nalaz. Od 222 uzorka iz Čačka pozitivnih je 69, iz Gornjeg Milanovca od 33 uzorka pozitivnih je 9, iz Lučana od 20 uzoraka pozitivnih je 10 i iz Ivanjice od 58 uzorka pozitivnih je 11.

(Kurir.rs/D.Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track