EPIDEMIJA U LOZNICI: Preminula dva pacijenta, hospitalizovano 127
Foto: T.Ilić

POSLEDNJI PODACI

EPIDEMIJA U LOZNICI: Preminula dva pacijenta, hospitalizovano 127

Srbija -

LOZNICA - U svakom zajedničkom izveštaju lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ ove sedmice pominju se preminuli kovid pacijenti pa je tako i za jučerašnji dan. Preminule su još dve osobe i nastavljen je crni niz koji je u poslednjih sedam dana odneo dvanaest života.

Do danas je od posledica zaražavanja korona virusom ukupno zabeleženo 177 smrtnih slučajeva.

Kroz Trijažni centar Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ u četvrtak je prošlo 175 pacijenata, deset više nego u sredu, sa akutnim respiratornim tegobama. Njih 36 javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, a ostali su bili na kontrolnim pregledima.

Na 127 snimaka pluća koliko je uradila Služba za radiološku dijagnostiku otkriveno je 17 novih pneumonija, a 38 pacijenata je iz Trijaže upućeno infektologu na dodatni pregled. U ambulanti Infektivnog odeljenja ukupno je obavljeno 67 pregleda, a za šesnaest osoba to je bio prvi dolazak. Trenutno se na kovid odeljenjima nalazi 127 pacijenata, tri više nego dan pre, na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji je sedam, a invazivnoj dve osobe.

Na punktovima za vakcinaciju Doma zdravlja do sada je vakcinisano 19.125 osoba prvom dozom, a 13.356 drugom.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track