02:53

Čačanskom novinaru zloupotrebljeni lični podaci

KURIR TELEVIZIJA

ČAČANSKI REPORTER ŽRTVA ZLOUPOTREBE PODATAKA: Saobraćajci mu pisali kaznu, 24h posle podaci završili kod STRANCA sa DOSIJOM

Srbija -

U Čačku se desila neprijatna situacija kada su lični podaci građana, dospeli do stranog državljanina u Holandiji.

Naime, novinara Gvozdena Nikolića zaustavili su saobraćajni policajci i pisali mu kaznu. Problem nastaje kada je taj događaj sa detaljima iz prijave stigao do društvenih mreža, a njegovi lični podaci bili vidljivi i stranim državljanima.

"Nemam primedbu na saobraćajnu policiju, ali sam bio šokiran kad je nakon nepunih 24 sata pozvao čovek, strani državljanin i pozamašnog dosijea, i saopštio mi gde sam vozio, kojom brzinom, tačnu lokaciju itd. Naravno da sam zabrinut jer u toj prijavi stoje moji lični podaci, matični broj, adresa stanovanja", objasnio je Nikolić.

Neohodno je da državni organi reaguju na ovakve stvari i da zaštite sve građane, bez obzira o kome se radi, jer se ne zna gde ti podaci mogu da završe i u koje svrhe mogu da se koriste, upozorava Nikolić.

1 / 1 Foto: Kurir Tv

Advokat Nikola Kovačavić smatra da puštanjem informacija koje imaju službena lica policije odnose se na dva krivična dela, od kojih je jedno zloupotreba službenog položaja, a drugo je primanje mita.

Žitelji grada na Moravi svesni su opasnosti koju uzrokuje zloupotreba ličnih podataka kao ugrožavanje građanskih prava, šta misle o svemu pogledajte u video prilogu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:14

MARIJA OBRADOVIĆ: U Srbiji smo skloni teorijama zavere, podaci građana su sigurni (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track