VALJEVU NOVIH 305 RADNIH MESTA: Nemačka kompanija koja se bavi proizvodnjom vaga i opreme za mesnu industriju otvara fabriku
Foto: Shutterstock

biće izgrađena u Privrednoj zoni u Goriću

VALJEVU NOVIH 305 RADNIH MESTA: Nemačka kompanija koja se bavi proizvodnjom vaga i opreme za mesnu industriju otvara fabriku

Srbija -

VALJEVO - Nemačka kompanija koja se bavi proizvodnjom vaga, opreme za mesne industrije i uređaja iz oblasti merne tehnologije otvoriće fabriku u Valjevu, gde će, u početku zaposliti 305 radnika. To je potvrdio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković na sednici Gradskog veća, i time su rešene dosadašnje spekulacije o tome ko je nemački investitor, čije otvaranje fabrike u gradu na Kolubari je ranije najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nemačka kompanija će u izgradnju i opremanje fabrike u Valjevu, koja će biti izgrađena u Privrednoj zoni u Goriću, uložiti 33 miliona evra, a Gradsko veće je usvojilo odluku da oko 12 hektara zemljišta, koje je u vlasništvu Grada, otuđi bez naknade u javnu svojinu Republike Srbije.

Kako je saopšteno, Razvojna agencija Srbije je 21. aprila je obavestila grad Valjevo da je to nemačko privredno društvo zainteresovano za realizaciju investicionog projekta u Valjevu.

Valjevo
foto: Shutterstock

- Imajući u vidu da je investicioni projekat od značaja za Republiku Srbiju i grad Valjevo, predloženo je donošenje Programa sprovođenje postupka otuđenja bez naknade u postupku međusobnog raspolaganja vlasnika neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini. Na taj način, grad Valjevo će otuđiti neizgrađeno građevinsko zemljište i to parcelu od 11, 80 hektara površine u nastavku Privredne zone, bez naknade u javnu svojinu Republike- obrazložila je odluku Tijana Todorović, rukovodilac Odeljenja za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove.

Bizerba je osnovana 1866. godine u Balingenu, u pokrajini Baden-Virtemberg u Nemačkoj. Zapošljava oko 4.300 radnika i posluje u 120 zemalja. Za izgradnju fabrike u Valjevu zainteresovana je još jedna nemačka kompanija, koja se bavi proizvodnjom keramičkih proizvoda. Zbog toga je Gradsko veće usvojilo odluku o proširenju industrijske zone u Popučkama za još 35 hekatara, kako bi se stvorili uslovi za dolazak nemačkog investitora, koji u Valjevu planira da otvori 800 novih radnih mesta.

Kurir.rs/S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track