02:00

Zaječarac u trci za najboljeg nastavnika na svetu

KURIR TELEVIZIJA

ZAJEČARAC KANDIDAT ZA NAJBOLJEG NASTAVNIKA NA SVETU: Njegovi đaci imaju više od 50 nagrada, a on tokom pandemije bio NEPRIKOSNOVEN

Srbija -

Posle proglašenja pobednika nacionalnog takmičenja "Najbolji edukatori Srbije", jedan od dva srpska kandidata koji će se boriti za titulu najboljeg nastavnika sveta 2021. godine je Mladen Šljivović, profesor fizike u Gimnaziji Zaječar.

Teško je pobrojati sve nagrade kojima su do sada nagrađeni rad i inovativnost zaječarskog profesora Mladena Šljivovića.

Najvažnije su dve sa evropskog STEM takmičenja, za najbolju onlajn aktivnost tokom epidemije, za karijerno vođenje i nagrada “Magija je u rukama nastavnika”.

Ovo je drugi put da je izabran za najboljog edukatora Srbije, prethodnu titulu je poneo i 2018. godine.

1 / 1 Foto: Kurir Televizija

"Nisam verovao da imam taj kapacitet da budem izabran za jedan od dva najbolja nastavnika u Srbiji. Znači mi to što ulazim u sredinu gde mogu da iskoristim energiju i budem još kreativniji nego što sam sad", kaže Šjivović, čija predavanja ruše stereotipe o nastavi fizike, đaci ih vole, pa zato i postižu izvanredne rezultate.

On sam kaže da ne podnosi monotonost i da ne bi mogao da podnese da iz godine u godinu predaje iste lekcije.

1 / 1 Foto: Kurir Televizija

Potvrdu kvalitetnog rada pruža mu više od 50 nagrada učenika koji su osvojili visoka mesta na takmičenjima najvišeg ranga u svetu i Srbiji.

Mladen Šljivović i učiteljica Vesela Mačkić iz Novog Sada u konkurenciji su za izbor najboljeg edukatora na svetu, kao i za nagradu vrednu million dolara.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track