REDOVI U DOMU ZDRAVLJA OD RANOG JUTRA: Veliko interesovanje Mioničana za vakcinaciju bez zakazivanja
Foto: S.S.

imunizacija

REDOVI U DOMU ZDRAVLJA OD RANOG JUTRA: Veliko interesovanje Mioničana za vakcinaciju bez zakazivanja

Srbija -

U Domu zdravlja u Mionici za jedan dan vakcinisano je 170 Mioničana.

Građanima Mionice dostupne su vakcine svih proizvođača. Glavni vakcinalni punkt se nalazi u Domu zdravlja Mionica, a svake srede u prepodnevnim satima vakcinacija se sprovodi i u ambulantama u Rajkoviću i Banji Vrujci.

Pored toga, mobilne ekipe Doma zdravlja uz pomoć opštine Mionica svake srede obilaze sela u mioničkoj opštini i stare i nemoćne dovoze do vakcinalnih punktova ili ih vakcinišu kod kuće.

Mionica
foto: S.S.

- Poziv na vakcinaciju bez zakazivanja naišao je na veliko interesovanje građana u Mionici. Redovi u Domu zdravlja ukazuje da su građani razumeli i prihvatili činjenicu da samo ako se vakcinišemo u velikom broju možemo da pobedimo kovid-19 i nastavimo sa normalnim životom. Posebno je važno što građani mogu da biraju između tri vakcine. Zahvaljujući državnom rukovodstvu, a pre svih predsedniku Aleksandru Vučiću, obezbeđen je dovoljan broj vakcina za sve građane Srbije i Mionice - rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Predsednik mioničke opštine je pre nekoliko dana zajedno sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Marijom Obradović i državnim sekretarom Ministarstva zdravlja dr Mirsadom Đerlekom podelio pakete sa vitaminima mioničkim penzionerima i pozvao građane da se vakcinišu.

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track