POVODOM VASKRŠNJIH PRAZNIKA: U Kraljevu uručeni paketi socijalno ugroženim porodicama
Foto: Kurir/J. S.

paketi sa namirnicama

POVODOM VASKRŠNJIH PRAZNIKA: U Kraljevu uručeni paketi socijalno ugroženim porodicama

Srbija -

Povodom Vaskršnjih praznika, gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, zajedno sa predsednikom Mesne zajednice Jovac Petrom Šalinićem, obišao je socijalno ugrožene porodice u naseljima Beranovac i Jovac i tom prilikom uručio im prigodne pakete sa namirnicama.

Prema rečima gradonačelnika, zahvaljujući privrednicima sa područja Beranovca, Jovca i Kamenice, svake godine za dva najznačajnija hrišćanska praznika, socijalno ugrožene porodice dobijaju skroman paket pomoći kako bi i oni na dostojanstven način obeležili i Božić i Vaskrs.

- Akcija podele paketa pomoći najugroženijim stanovnicima Beranovca i Jovca za Božić i Vaskrs je već postala tradicionalna. Nadam se da će ovi skromni paketi pomoći značiti ovim porodicama, a da će se ova akcija nastaviti i u narednim godinama, naglasio je Terzić.

Kako je pojasnio, u skladu sa dogovorom sa predsednikom Mesne zajednice Jovac i meštnima ovih naselja, biraju se porodice koje su najugroženije i kojima je pomoć neophodna.

- Očekujem da će ovi ljudi, koje danas obilazimo, za nekoliko godina biti u boljoj materijalnoj situaciji i da im naša pomoć neće biti potrebna, izjavio je gradonačelnik.

Predsednik Mesne zajednice Petar Šalinić zahvalio je gradonačelniku grada Kraljeva što je organizovao ovu humanu akciju, kao i privrednicima koji su donirali sredstva kojima su obezbeđeni paketi sa namirnicama za 20 socijalno ugroženih porodica.

Vlasnica preduzeća "Veroks junior" Maja Radovanović podsetila je da treću godinu za redom, na najveći hrišćanski praznik, privrednici udruženim snagama opredeljuju sredstva za pakete pomoći za svoje komšije.

Ovu tradiciju, kako je istakla, nastaviće i u narednim godinama.

(Kurir.rs/J.S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track