POČEO POVRATAK SA ODMORA: Gužve na obilaznom putu oko Čačka, policija reguliše saobraćaj (FOTO)
Foto: RINA

vozite pažljivo

POČEO POVRATAK SA ODMORA: Gužve na obilaznom putu oko Čačka, policija reguliše saobraćaj (FOTO)

Srbija -

Produženi praznični vikend je pri kraju, a većina onih koji su u petak i subotu prošli kroz naplatnu rampu moraju i da se vrate.

Na auto-putu Miloš Veliki trenutno nema većih gužvi i dužih zadržavanja u Preljini, međutim pojačan intenzitet sadržaja primetan je na obilaznom putu oko Čačka, gde se povremeno formira kolona vozila.

gužva, saobraćaj
foto: RINA

- Želeći da izbegnemo velike gužve krenuli smo danas, do sada nije bilo većih zadržavanja sem kod Čačka, ali saobraćaj se odvija usporeno duž celog magistralnog puta od Užica dalje ka Beogradu - kaže S. R. iz Novog Sada koji nekoliko prazničnih dana, kako kaže, proveo na Tari.

cacak saobracajna guzva
foto: RINA

U JP "Putevi Srbije" apeluju na sve vozače da krenu na vreme kako bi se izbegle najveće gužve.

cacak saobracajna guzva
foto: RINA

Tim apelima pridružio se i ministar saobraćaja Tomislav Momirović i istakao da će izgradnjom obilaznica oko Gornjeg Milanovca, Požege i Užica gužve na auto-putu postati prošlost.

cacak saobracajna guzva
foto: RINA

- Svedoci smo ogromnih gužvi od pre nekoliko dana, ali postavlja se pitanje kakvo bi stanje bilo da autoput ne postoji, sve bi stalo. Izgradnjom ključnih obilaznica saobraćajne gužve će biti maksimalno smanjene - naglasio je Momirović.

Sutra pojačan saobraćaj

Na auto-putu Miloš Veliki, sutra tokom popodneva i večeri očekuje se povećan intezitet saobraćaja, saopštilo je JP "Putevi Srbije".

Ističe se da "Putevi Srbije" preduzimaju sve neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila i svi naplatni kanali biće u funkciji bez minuta pauze.

Duž auto-puta Miloš Veliki na portalima sa izmenljivom saobraćajnom signalizacijom biće istaknuta obaveštenja o zadržavanjima na naplatnim stanicama i stanju na autoputu.

(Tanjug)

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track