KORONA POPUŠTA U LOZNICI: Posle serije loših vesti KONAČNO BEZ PREMINULIH
Foto: Kurir/T.I.

kovid

KORONA POPUŠTA U LOZNICI: Posle serije loših vesti KONAČNO BEZ PREMINULIH

Srbija -

U zajedničkom izveštaju lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" napokon nema preminulih kovid pacijenata.

Loše vesti su stizale danima, a poslednji put tokom minulog produženog prazničnog vikenda kad je od posledica zaražavanja koronavirusom ugašeno čak devet života.

Brojke su nešto bolje, mada je u Trijažnom centru opet bilo više od sto pregleda. Tokom jučerašnjeg dana pregledano je 118 osoba od kojih se njih 39 javilo na prvi pregled, a 23 su upućene infektologu. U ambulanti Infektivnog odeljenja pregledan je 51 pacijent, a od toga se zbog sumnje na kovid njih 22 prvi put javilo lekaru.

Raduje što je Služba za radiološku dijagnostiku na 113 rendgenskih snimaka pluća otkrila nove pneumonije kod samo devet pacijenata. Na kovid odeljenjima Opšte bolnice trenutno se na bolničkom lečenju nalazi 100 pacijenata, dva više nego juče, jedan je na neinvazivnoj, a pet na invazivnoj respiratornoj podršci.

Inače, među zaposlenima, lekarima, medicinskim sestrama i pomoćnim radnicima lozničke bolnice trenutno nema obolelih od korone.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track