BORINA NEČISTA KRV PRED VRANJSKOM PUBLIKOM: Predstava u režiji Juga Đorđevića pobrala 4 nagrade
Foto: T.S.

pozorišna predstava

BORINA NEČISTA KRV PRED VRANJSKOM PUBLIKOM: Predstava u režiji Juga Đorđevića pobrala 4 nagrade

Srbija -

VRANJE - Komad "Nečista krv" vranjskog ansambla u režiji Juga Đorđevića na repertoaru pozorišta ,,Bora Stanković'' u Vranju je večeras, od 19 sati. Na festivalu u Šapcu prošle godine predstava “Nečista krv” vranjskog teatra osvojila je najviše nagrada.

Vranjancima su pripale četiri od osam nagrada, za najbolju režiju, scenografiju, ženski ansambl i dramatizaciju.

Nečista krv, Vranje, pozorište
foto: T.S.

Tako je pozorište “Bora Stanković” iz Vranja za predstavu "Nečista krv" koju je režirao Jug Đorđević dobilo polovinu nagrada na festivalu najboljih predstava institucionalnih pozorišta Srbije “Pozorišno proleće”.

Dvadesetšestogodišnji nadasve talentovan reditelj iz Vranja, Jug Đorđević potiče iz umetničke porodice. Jugova majka Radmila je preko 38 godina na pozorišnoj sceni vranjskog teatra.

Na sceni za decu, u nedelju 9. maja, od 12 časova biće izvedena predstava ,,Čarobnjak iz Oza'', koju je na scenu vranjskog teatra postavila Aleksandra Kovačević.

1 / 5 Foto: T.S.

Kada je reč o bioskopskom repertoaru i ove subote ljubitelji filmske umetnosti moći će da pogledaju dva ostvarenja. U terminu od 12 sati je animirani avanturistički film za decu ,,Raja i poslednji zmaj’’ u 3D formatu.

U večernjem terminu, od 20 sati, je film ,,Veliki povratnici’’, komedija nove produkcije sa Morganom Frimenom, Robertom De Nirom i Tomijem Lijem Džonsonom u glavnim ulogama. Karte za pozorišni i bioskopski repertoar mogu se kupiti na biletarnici pozorišta.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track