Najnovije vesti

ENGLEZ I SRPKINJA POBEGLI IZ GRADA NA SELO: Na obroncima Kopaonika žive u DRVENOJ kućici, imaju poljski wc, a hranu sami proizvode
18:01

ENGLEZ I SRPKINJA POBEGLI IZ GRADA NA SELO: Na obroncima Kopaonika žive u DRVENOJ kućici, imaju poljski wc, a hranu sami proizvode

KURIR TELEVIZIJA, 300 ČUDA

ENGLEZ I SRPKINJA POBEGLI IZ GRADA NA SELO Usred Kopaonika žive u DRVENOJ kući, imaju poljski wc a greju se i kuvaju na SMEDEREVAC

Srbija
21:47h

U potrazi za mirom i zdravom sredinom jedan čistokrvni Englez Martin doselio se sa svojom suprugom iz Kuršumlije Vesnom na obronke Kopaonika.

On je naučnik iz Britanije, matematičar, a Vesna, gradsko dete i nije mogla ni da zamisli da može da obrađuje zemlju i svojim rukama podiže kuću.

Ovaj neobični par, blagosloven sa dvoje dece, živi u drvenoj kući koju su sami napravili, hrane se onim što sami uzgoje, a bez prskanja ili bilo kakvog veštačkog prerađivanja.

300 čuda
foto: Kurir televizija

Njihov mali raj, čine i životinje, pre svega koze i kokoške od kojih dobijaju jaja i mleko.

- Kuću smo napravili ručno, ja i suprug. Od početka do kraja - kaže Vesna Jovanović, laboratorijski tehničar.

Prezasićeni životom u gradu, Englez Martin, koji nije želeo da govori pred kamerama, i njegova žena Vesna svoj mir su našli na Kopaoniku.

- Mi živomo u skladu sa prirodom. Ne tretiramo ni voće, ni povrće koje uzgajamo. Idem i skupljam gusenice po drveću. Što rodi, rodilo je - kaže Vesna.

300 čuda
foto: Kurir televizija

Kako kaže ni u jednom trenutku nisu se pokajali zbog ovakvog načina života.

Kada je sneg, hodaju po 2 i po sata do posla i ni malo im ne smeta.

- Ako baš zaglibim, budim kumove da dođu džipom po mene i da me izvuku - kaže Vesna kroz osmeh.

Neobični bračni par blagosloven je sa dvoje dece, kojima baš ništa ne fali u ovakvim životnim uslovima.

- Tomislav pešači 3 kilometara do vrtića u selu. Iako smo probali da ga damo u vrtić u gradu, on nije hteo. Možda će Simon hteti, pa smo kupili jedan autić da ih vozimo ako bude trebalo.

300 čuda
foto: Kurir televizija

Iako imaju sve uslove u gradu, porodica se sama odlučila na ovakav život.

- Gledamo da radimo sve sami. I ono što ne znamo, učimo, krojimo, ova kuća raste sa nama.

Ono što je posebno zanimlljivo, komšije nikako nisu mogle da razumeju zašto se jedan takav par odlučio na ovakav način života. U početku su mislili da je u pitanju nemaština, pa su hteli i da im zovu televiziju kako bi im napravili novu kuću.

300 čuda
foto: Kurir televizija

- Mislili su da mi nemamo i da je ovo naše nešto nužno, što naravno nije. Ovo je naš izbor. Hteli smo da pravimo i kuću od slame, ne znam kakvi bismo im onda bili. Nismo baš shvaćeni, ali nebitno je, ovo je naš izbor - kaže Vesna.

Da potpuno žive u skladu sa prirodom, govori i to da koriste isključivo poljski toalet, koji su sami napravili, a sve što pripremaju i za grejanje koriste čuveni smederevac. 

- Naša kuća toplija je od mnogih betonskih. Čak nas je i sin pitao da li ćemo ikad ponovo imati wc, ali mi mislimo da je ovako zanimljivije. 

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

Pogledajte dokumentarac o seriji Porodica KURIR TELEVIZIJE
19:24

Pogledajte dokumentarac o seriji Porodica KURIR TELEVIZIJE

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track