Najnovije vesti

Požar u Tometinom polju
00:56

Požar u Tometinom polju

tometino polje

POŽAR U ŠUMI KOD POŽEGE: Intervenisali članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva, brzom intervencijom ugašena vatrena stihija

Srbija

Požega - U selu Tometino Polje kod Požege rano jutros došlo je do šumskog požara koji je lokalizovan i ugašen brzom intervencijom vatrogasaca iz ovog sela, a koji su članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Zahvaljujući njihovoj dobroj organizaciji, za samo nekoliko minuta nakon otkrivanja požara, započela je intervencija gašenja.

Požar, šuma, Požega
foto: RINA

- O požaru su obavešteni vatrogasci požeške vatrogasne jedinice ali zbog udaljenosti od mesta požara mi smo pristupili intervenciji i požar je lokalizovan i ugašen bez angažovanja jedinice iz Požege - rekao je Zoran Đukić iz DVD Tometino polje.

Požar, šuma, Požega
foto: RINA

Zahvaljujući pravovremenoj intervenciji, sprečeno je širenje požara na veći šumski kompleks u neposrednoj blizini pa je tako izbegnuta i znatno veća šteta.

Požar, šuma, Požega
foto: RINA

I ovaj put se pokazalo da je formiranje Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Tometinom polju izuzetno koristan potez, njegovi članovi apeluju na sve građane da budu pažljivi, jer nam tek dolazi leto i toplije vreme kada će gašenje požara biti znatno teže.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track