EPIDEMIJA U MORAVIČKOM OKRUGU: 31 novozaraženi, revakcinisana skoro trećina Čačana
Foto: RINA

hospitalizovana 52

EPIDEMIJA U MORAVIČKOM OKRUGU: 31 novozaraženi, revakcinisana skoro trećina Čačana

Srbija -

U kovid paviljonima Opšte bolnice u Čačku trenutno su hospitalizovana je 52 pacijenta, jedan više nego juče.

U protekla 24 sata na bolničko lečenje primljena su četiri pacijenta sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a troje ih je otpušteno na kućno lečenje. Smrtnih ishoda nije bilo.

U respiratornom centru smešteno je devet najtežih bolesnika, a petoro sa izrazito teškom kliničkom slikom priključeno je na mehaničku ventilaciju. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 58 pregleda, od čega 21 prvi. Dan pre toga bilo je šest prvih i 14 kontrolnih pregleda.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Moravičkom okrugu potvrđen je još 31 slučaj zaraze koronavirusom. Kovid-19 potvrđen je kod 18 osoba iz Čačkka, tri iz Gornjeg Milanovca, jedan iz Lučana i devet iz Ivanjice. Sa analize je stigao 291 uzorak iz čitavog okruga. Procenat testova čiji je nalaz pozitivan na virus korona iznosi 11. Juče je bilo 12 procenata novozaraženih u odnosu na broj testiranih.

U Čačku je u protekla tri dana prvu dozu vakcine primilo 570 osoba, a revakcinisano je njih 795. Jednu dozu cepiva primilo je 34.667 Čačana, što je 35,8 odsto punoletnog stanovništva. Potpuno je imunizovano 28.667 Čačana..

Vakcinacija bez zakazivanja u Čačku se nastavlja i narednih dana. (Kurir.rs/D.Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track