VAKCINACIJA MLADIH U VRANJU: Blizanci (20) vakcinu primili na glavnom vakcinalnom punktu u Sportskoj hali (FOTO)
Foto: ZC Vranje

Vakcinisao se i njihov prijatelj

VAKCINACIJA MLADIH U VRANJU: Blizanci (20) vakcinu primili na glavnom vakcinalnom punktu u Sportskoj hali (FOTO)

Srbija -

Sve više je mladih koji su prvu dozu vakcine primili na glavnom vakcinalnom punktu u Sportskoj hali Vranje, bez zakazivanja.

Vranjanci dvadesetogodišnji blizanci Martin i Ognjen Stevanović i njihov prijatelj Vukašin Arsić, star 22 godine, danas su svoju prvu dozu vakcine primili vidno raspoloženi.

"Primio sam kinesku vakcinu i dobro se osećam. Kolektivni imunitet je cilj i povratak normalnom životu." - kaže Martin Stevanović student Medicinskog fakulteta u Skoplju .On ističe da se bez dvoumljenja odlučio za vakcinaciju.

vakcinacija, Vranje
foto: ZC Vranje

"Studiram medicinu, bez dvoumljenja sam se odlučio za vakcinaciju, to se ne dovodi u pitanje! Inače, na trećoj sam godini fakulteta kao i moj brat blizanac Ognjen."

Na pitanje u kojoj grani medicine vidi sebe po završetku studija, Martin Stevanović naglašava da je to ginekologija. Praksa koju je imao u srednjoj školi u Službi ginekologije i akušerstva, Zdravstvenog centra Vranje je posebno ostavila utisak na njega:

"Scene kada se rađa novi život su nadrealne i fascinantne, beba u rukama, nakon završenog porođaja, time želim da se bavim do kraja života." - rekao je Martin.

vakcinacija, Vranje
foto: ZC Vranje

"Moja ljubav je hirurgija, samo to i ništa drugo."- kategoričan je njegov brat blizanac Ognjen Stevanović koji je danas sa bratom primio prvu dozu kineske vakcine Sinofarm. On otkriva i zašto je njegov izbor hirurgija.

"Voleo sam mnogo anatomiju na prvoj godini i imam 10 iz ovog predmeta. Na odeljenju Hirurgije u Zdravstvenom centru Vranje, kada smo mi imali praksu rađene su složene operacije radikalnog tipa, odstranjivanje različitih kancera koje su ostavile na mene utisak. Pratio sam i oporavak operisanih pacijenata, kako su to veliki borci, kako se bore za život i ne odustaju. Vakcinacija je sada naša zajednička borba za život i nema odustajanja."

vakcinacija, Vranje
foto: ZC Vranje

Vukašin Arsić ima 22 godine, zaposlen je u obućarskoj industriji u Vranju. Uz osmeh koji se tek nazire ispod maske objašnjava zašto je odlučio da se vakciniše,

"Vakcinisao sam se Fajzerovom vakcinom. Želim da izlazim, da putujem i da svi konačno skinemo ove maske!!!".

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track