MASOVNA VAKCINACIJA U VRANJU NE JENJAVA: Danas u Sportskoj hali prvu dozu primaju vojnici (FOTO)
Foto: ZC Vranje

IMUNIZACIJA U PUNOM JEKU

MASOVNA VAKCINACIJA U VRANJU NE JENJAVA: Danas u Sportskoj hali prvu dozu primaju vojnici (FOTO)

Srbija -

Među zainteresovanim građanima Vranja za vakcinaciju danas su u Sportskoj hali prvu dozu primili pripadnici Vojske Srbije.

U subotu i nedelju, na glavnom vakcinalnom punktu u Sportskoj hali 262 osobe su primile prvu dozu vakcine, istakao je dr Miloš Pavlović, koordinator za imunizaciju u Zdravstvenom centru Vranje sumirajući rezultate vakcinacije tokom proteklog vikenda.

Prema rasporedu za masovnu imunizaciju stanovništva danas će drugu dozu Fajzerove, Astra Zeneke, kineske i ruske vakcine primiti 291 osoba na glavnom vakcinalnom punktu u Sportskoj hali i u zdravstvenoj stanici u Vranjskoj Banji, pored vakcinacije svih zainteresovanih građana bez zakazivanja i prijavljivanja na portal eUprave, dok je u zdravstvenoj stanici Vlase za danas najavljeno 40 meštana za vakcinaciju prvom dozom Fajzerove i kineske vakcine.

Među zainteresovanim građanima za vakcinaciju danas su u Sportskoj hali prvu dozu vakcine primili pripadnici Vojske Srbije koji su želeli da se vakcinišu Fajzerovom vakcinom.

Vranje
foto: ZC Vranje

Vojnik Milovan Ljubić ističe da su za njega bezbednost i zdravlje na prvom mestu.

Na glavnom vakcinalnom punktu u Sportskoj hali su i mladi bračni parovi.

Tamara (25) i Aleksandar Momčilović (26) mladi roditelji, došli su da se zajedno vakcinišu prvom dozom kineske vakcine Sinofarm.

"Smatram da svi treba da se vakcinišemo, da bi nestao virus, da steknemo kolektivni imunitet i da možemo normalno da funkcionišemo", istakla je Tamara, dok njen suprug Aleksandar uz osmeh dodaje:

"I zbog malog Konstantina! Ovo je jedini način da ga zaštitimo"!

Vranje
foto: ZC Vranje

Anica Dimić Stošić primajući prvu dozu vakcine rekla je da se za vakcinaciju odlučila zbog sebe, zbog svih drugih, zbog zdravlja bez koga nema života!

I Slavica Stošić je istog mišljenja.

"Ja sam danas primila drugu dozu Astra Zeneke i osećam se dobro. Ne plašim se nijedne vakcine, važno mi je bilo da se što pre vakcinišem. I posle prve doze sam bila dobro. Reakcije su blage, bile su samo te večeri nakon vakcinisanja i ništa nije bilo strašno".

"Prema brojkama koje i dalje prelaze više stotina na dnevnom nivou očigledno je da proces masovne imunizacije stanovništva u Vranju ne jenjava, odlično smo organizovani, i ono što mogu da primetim tokom meseca maja je povećano interesovanje mladih za vakcinaciju", zaključio je dr Miloš Pavlović.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track