ĐACI OBUKLI DRVEĆE U KRUŠEVCU: Radionica za najmlađe u Pionirskom parku (FOTO)
Foto: Kurir/Ž. M.

EVROPSKI DAN Parkova

ĐACI OBUKLI DRVEĆE U KRUŠEVCU: Radionica za najmlađe u Pionirskom parku (FOTO)

Srbija -

Povodom Evropskog dana parkova, Kulturni centar u Kruševcu (KCK) je danas u Pionirskom parku organizovao radionicu za učenike mlađih uzrasta osnovnih šlkola pod imenom Obuci drvo". Na ovoj jedinstvenoj kulturno ekološkoj manifestaciji su učestvovali učenici osnovnih škola "Brana Pavlović" iz Konjuha, "Despot Stefan Lazarević" iz Gornjeg Stepoša i "Branko Radičević".

Kruševac
foto: Kurir/Ž. M.

"Ovo je druga radionica po redu, prva radionica je nosila naziv 'Mala švalja velikom drvetu' i održana je u Klubu kulturnog centra gde su nastali svi ovi lepi odevni predmeti kojim će deca obući drveće u našem parku. Kruševac je jedan od najlepših i najčistijih gradova, a Kulturni centar je uvek tu da pažnju naših mlađih sugrađana usmeri ka ekologiji", kaže Violeta Kaplarević, direktorka KCK.

Mališani ovih kruševačkih škola su prethodnih nekoliko nedelja šili i ukrašavali raznobojne suknje, kojima su obukli i ukrasili brojno drveće u Pionirskom parku. Najmlađim đacima su veoma prijali boravak u prirodi i ukrašavanje drveća, a najvažnije je kod njih razvijati ekološku svest od najranijih dana i organizovati razne ekološke akcije I manifestacije.

Kruševac
foto: Kurir/Ž. M.

OŠ "Despot Stefan Lazarević" je nedavno učestovala u akciji "Sa prirodom na ti" u organizaciji Saveza učitelja Republike Srbije, čiji je cilj izvođenje đaka iz učionica, učenje u prirodi, o prirodi i za prirodu.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja