POČELO ASFALTIRANJE PUTA OD KRČMARA DO DIVČIBARA: Rok 120 dana, vrednost radova 392 miliona dinara
Foto: S.S.

rekonstrukcija 12,5 kilometara

POČELO ASFALTIRANJE PUTA OD KRČMARA DO DIVČIBARA: Rok 120 dana, vrednost radova 392 miliona dinara

Srbija -

VALJEVO - Počeli radovi na rekonstrukciji 12,5 kilometara puta od Krčmara do Divčibara. Vrednost radova, koje finansiraju „Putevi Srbije“, je 392 miliona dinara bez PDV-a, a izvođač je Preduzeće za puteve „Valjevo“.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, radovi su otpočeli od Divčibara posle benzinske pumpe i nastaviće se do Krčmara. Pored asfaltiranja biće rešena i drenaža puta. Rok za završetak je 120 kalendarskih dana.

Zbog radova na ovoj deonici puta od Krčmara do Divčibara, saobraćaj će se odvijati usporeno, sa postepenim propuštanjem vozila i manjim zastojima.

Divčibare, radovi na putu
foto: S.S.

Ovi radovi su veoma značajni za Valjevu i Mionicu, preko čije teritorije prolazi regionalni put za Divčibare, ali i za ovo turističko mesto, jer će sada još brže i bezbednije do njega dolaziti brojni turisti iz pravca Beograda i Novog Sada.

Ovo je važan podsticaj za razvoj turizma na Divčibarama, u koje se proteklih godina ulaže dosta novca, a vlada i veliko interesovanje investitora, koji zidaju brojne apartmane. saopšteno je iz Gradske uprave.

Rehabilitaciju ove deonice je 23. marta prilikom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice u Divcima najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kurir.rs/S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track