VRANJE BEZ NOVOZARAŽENIH OD KORONE U DANU: Po jedan slučaj zaraze zabeležen u Surdulici, Vladičinom Hanu, Bujanovcu i Preševu
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

kovid19

VRANJE BEZ NOVOZARAŽENIH OD KORONE U DANU: Po jedan slučaj zaraze zabeležen u Surdulici, Vladičinom Hanu, Bujanovcu i Preševu

Srbija -

Od 222 uzorka iz Pčinjskog okruga, 4 su pozitivna na kovid 19, poslednji su podaci koje je saopštio Gradski štab za vanredne situacije u Vranju.

Po jedan novozaraženi koronavirusom zabeležen je u Surdulici, Vladičinom Hanu, Bujanovcu i Preševu. Vranje je za protekla 24 časa konačno bez novozaraženih.

Prvi put nakon više od godinu dana Vranje je bez pozitivnih na kovid 19 u jednom danu.

Epidemiološka situacija u Vranju povoljnija

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljen je 81 pregled, od čega 30 prvih. Uzorkovana je krv kod 31 pacijenta i sačinjeno 25 RTG pluća. Urađeno je 38 antigenskih testova i dva PCR testa, nije bilo pozitivnih na koronavirus.

Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod pet pacijenata. U kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 30 pacijenata. Od tog broja 23 su pozitivna na koronavirus, a 17 ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku je 14 pacijenata. Nije bilo novih prijema, a otpušteno je 10 pacijenata, od čega je jedan transportovan za Kruševac.

Trenutno je u kovid bolnici ZC Vranje 46 slobodnih postelja.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track