SA AERODROMA MORAVA U LAĐEVCIMA: Od jula letovi od Kraljeva do Soluna
Foto: Kurir/J.S./Arhivski snimak

svakog utorka

SA AERODROMA MORAVA U LAĐEVCIMA: Od jula letovi od Kraljeva do Soluna

Srbija -

Zvanična Fejsbuk stranica Aerodroma „Morava“ u Lađevcima kod Kraljeva objavila je u petak da će iz ove vazdušne luke tokom letnje sezone biti uspostavljeni redovni letovi od Kraljeva do Soluna.

Tako će domaći avioprevoznik „Er Srbija“, prevoziti putnike svakog utorka, u periodu od 13. jula do 24. avgusta, a očekivana cena karte u jednom pravcu je oko 40 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Kako je planirano, poletanje aviona iz Kraljeva za Solun predviđeno je u 8 časova ujutru, a povratak iz ovog grčkog grada na obali Egejskog mora je istog dana u 11 časova i 20 minuta.

Inače, prvi let iz Kraljeva za Beč obavljen je 17. decembra 2019. godine i u naredna tri meseca avionska linija je saobraćala dva puta nedeljno za prestonicu Austrije, ali je 12. marta 2020. godine zbog pandemije koronavirusa, obustavljena.

Ukoliko epidemiološka situacija bude dozvolila, moguće je obnavljanje i avionske linije iz Kraljeva za Beč u oktobru ove godine.

Letove „Er Srbije“ iz Kraljeva subvencioniše Vlada Srbije, nakon što je bila jedini ponuđač za usluge avio prevoza sa trećeg registrovanog međunarodnog aerodroma u Srbiji.

Kurir.rs/J. S./Foto: Arhivske fotografije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track