VLADA SRBIJE POMAŽE SOCIJALNO UGROŽENE U KRUŠEVCU: Briga o najranjivijim grupama stanovnika
Foto: Ž. M.

nisu zaboravljeni

VLADA SRBIJE POMAŽE SOCIJALNO UGROŽENE U KRUŠEVCU: Briga o najranjivijim grupama stanovnika

Srbija -

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije je, u Palati Srbija, potpisalo ugovore o namenskim transferima za finansiranje usluga socijalne zaštite koje dodeljuje sa predstavnicima lokalnih samouprava. U ime grada Kruševca Ugovor je potpisala Jelena Todorović, pomoćnica gradonačelnice za društvene delatnosti.

"Socijalna zaštita stanovnika Srbije jedan od prioriteta Vlade Republike Srbije. Ukoliko prepoznamo prave potrebe, i finansijsku podršku, kao i svaku drugu vrstu podrške, usmerimo ka onima kojima je ta pomoć najpotrebnija, onda se najbolje vide efekti našeg rada. Lokalne samouprave imaju najbolji uvid gde je ta pomoć najpotrebnija i pozvala predstavnike lokalnih samouprava da ukažu Ministarstvu na koje još načine bi bilo potrebno da se intezivira pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva. Tim sredstvima će se finansirati dnevne usluge u zajednici (usluga dnevnog boravka, svratišta i pomoći u kući), usluga smeštaja u prihvatilište, usluge podrške za samostalan život, usluga ličnog pratioca detetu sa invaliditetom, usluge personalne asistencije punoletnim licima sa invaliditetom, savetodavno-terapijske i socijalno-edukativne usluge, kao i druge usluge socijalne zaštite", istakla je ministarka dr Darija Kisić Tepavčević.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je ove godine za finansiranje usluga socijalne zaštite iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave izdvojilo 556 miliona dinara. Gradu Kruševcu za ovu godinu je odobreno 21.694.781,00 dinara, kojima će se finansirati dnevne usluge u zajednici (usluga pomoći u kući), savetodavno-terapijske i socijalno-edukativne usluge.

Kurir.rs/ Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track