MIONICA: Besplatan ulaz na bazene za više od 900 osnovaca
Foto: Kurir/T.Ilić

po šesti put za redom

MIONICA: Besplatan ulaz na bazene za više od 900 osnovaca

Srbija -

Za više od 900 mioničkih osnovaca, po šesti put za redom, ulaz na bazene Sportskog centra „Mionica“ u selu Mionica biće besplatan.

Učenicima matičnih osnovnih škola „Milan Rakić“ Mionica i „Vojvoda Živojin Mišić“ biće dovoljna samo đačka knjižica za besplatno kupanje tokom čitave sezone.

- Naši đaci su vredno radili tokom školske godine i zato smo odlučili da i ove godine nagradimo njihov trud i zalaganje. Ulažemo u našu decu. Preko Centra za razvoj i obrazovanje smo obezbedili besplatnu pripremnu nastavu, školu glume i još mnogo toga, a sve u cilju da podstaknemo naše učenike da se obrazuju, uče i ulažu u svoje znanje-rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Opštinski Centar za razvoj i obrazovanje omogućio je i besplatnu pripremnu nastavu za učenike završnih razreda. Pripreme su započele prošle nedelje, a trenutno nastavu pohađa preko 50 učenika. Preko opštinskog Centra, mionički đaci su u prilici da besplatno pohađaju časove informatike, glume, folkora, jezika i dr.

Sa renoviranim školama, besplatnim pripremama, besplatnim bazenom, besplatnim programom koji nudi opštinski Centar, sportskom halom, sprotskim terenima deci iz Mionice se pružaju razne mogućnosti da se usavršavaju i napreduju.

Opština Mionica je 2015. godine prvi put odlučila da osnovce nagradi besplatnim bazenom. Odluka rukovodstva Opštine je izazvala veliku zainteresovanost kod dece i pokazala se kao dobra, pa ne čudi činjenica što se zadržala već šest godina.

Sezona na bazenima u selu Mionica počela je u subotu 29. maja i otvoren je za sve posetioce od 08:30 do 18 časova.

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja