Najnovije vesti

DONACIJA VLADE JAPANA: Ubski Dom zdravlja dobio mamograf
Foto: Kurir.rs/S.S.

kolubarski okrug

DONACIJA VLADE JAPANA: Ubski Dom zdravlja dobio mamograf

Srbija

Žene iz Uba i okolnih ubskih sela imaće uskoro na raspolaganju mamograf, tako da za razliku od žena iz ostalih opština Kolubarskog okruga, na taj dijagnostički pregled neće morati da dolaze u valjevsku bolnicu, koja jedina ima mamograf u Kolubarskog okrugu.

Predsednik ubske opštine Darko Glišić kaže da je Dom zdravlja dobio mamograf koji će uskoro biti u funkciji, a radi se o donaciji Vlade Japana vrednoj čak 80 miliona dinara!

Ub, Dom zdravlja
foto: Kurir.rs/S.S.

- Od ovog leta mamograf će biti na raspolaganju ženama iz našeg kraja. Ja sam veoma zahvalan ambasadoru Japana u Srbiji, jer je preko njih organizovana ova značajna donacija - rekao je Glišić.

Rekonstrukcija ubskog Doma zdravlja je privedena kraju. Postojeći objekat je proširen, a pored hiljadu novih kvadrata, za potrebe Doma zdravlja je nabavljeno više dijagnostičkih uređaja, tako da žitelji Uba na mnoge specijalističke preglede više neće morati da odlaze u valjevsku bolnicu, već će sve to obaviti u ubskom Domu zdravlja.

Urađena je sveobuhvatna adaptacija enterijera postojećih objekata površine 3.500 kvadrata, a ubski Dom zdravlja je dobio novih 4.500 kvadrata prostora, uz nabavku nove opreme i nameštaja.

-Ubski Dom zdravlja, nakon ovih radova, biće respektabilan, moderan i savremeno opremljen objekat, kakvog neće biti u okruženju, sa većom spratnošću, sa novim zgradama i službama, koji će omogućiti da zaposleni na najbolji mogući način pruže zdravstvenu uslugu našim građanima- kaže Glišić.

Svečano otvaranje rekonstruisanog Doma zdravlja je najavljeno za petak.

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track