LOZNICA: Jedan pacijent na respiratoru, 32 hospitalizovana zbog korona virusa
Foto: Kurir/T.I.

mačvanski okrug

LOZNICA: Jedan pacijent na respiratoru, 32 hospitalizovana zbog korona virusa

Srbija -

Prema poslednjim podacima minulog vikenda je od 18 pozitivnih u Mačvanskom okrugu dvanaest bilo iz Loznice koja je prošle sedmice imala i najviše pozitivnih uzoraka, 51 od ukupno 124, a trenutno je ovde 98 obolelih od kovida-19 što je najviše u okrugu.

Sve to ukazuje da treba biti i dalje oprezan mada su brojke u izveštajima iz lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ bolje nego pre mesec i više dana.

U Trijažnom centru juče je obavljen 91 pregled, a od toga se 36 osoba javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali imali kontrolne preglede. Infektologu je poslata 31 osoba, a u Infektivnoj ambulanti pregledano 45 pacijenata od kojih je polovina, dvadeset i dva, došla na prvi pregled.

Poslednjeg dana maja urađen je 51 rendgenski snimak pluća i otkrivene pneumonije kod sedam pacijenata. Trenutno se na bolničkom lečenju kovid odeljenja nalaze 32 pacijenta, dva više nego juče, a jedan je na respiratoru. Nastavljena je imunizacija stanovništva i bez zakazivanja vakcinama ‘’Fajzer’’ i ‘’Sinofarm’’.

Za srpske i strane državljane sa stalnim boravištem u Srbiji, danas je organizovana na vakcinalnim punktovima u Domu zdravlja u Loznici i u Lešnici od 8 do 19 časova, a od 8 do 14 u ambulantama u Banji Koviljači i Dragincu.

Što se tiče poštovanja protivepidemijskih mera komunalna milicija i nadležna inspekcija su u Loznici minulog vikenda obavile 84 kontrole i, prema podacima iz gradske uprave, nije bilo pisanja prekršajnih naloga.

U jučerašnjem saopštenju Vladana Krasavca, načelnika Mačvanskog upravnog okruga, stoji da su prema podacima dobijenim od Zavoda za javno zdravlje u Šapcu, na području okruga vakcinu ukupno primile 98.363 osobe, prvu dozu 77.928, a drugu 20.435.

Od 28. do 31. maja u okrugu je kontrolisano 898 objekata, u nadzoru je učestvovalo 47 inspektora, a nepravilnosti u poštovanju protivepidemijskih mera utvrđene su u 31 slučaju. Inspektori su doneli tri prekršajna naloga od po 150.000 dinara.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track