02:24

SUBOTICA KONAČNO UKIDA VANREDNO STANJE!

KURIR TELEVIZIJA

SUBOTICA KONAČNO UKIDA VANREDNU SITUACIJU! Počela i vakcinacija mladih od 16. do 18. godina

Srbija -

Prvi slučaj koronavirusa u Srbiji zabeležen je pre godinu dana u Subotici, a u tom gradu je od početka pandemije zabeleženo 11.000 slučajeva zaraženih. Trenutno je na teritoriji Severno-bačkog okruga brojka pala na pet zaraženih, pa se uskoro očekuje izlazak iz vanredne situacije.

Subotica
foto: Kurir Televizija

- Kada je broj aktivno obolelih na teritoriji našeg grada pao na 137, odnosno 137 zaraženih na 100.000 stanovnika, mi smo prestali da govorimo o vanrednoj situaciji. Međutim, vanredna situacija je i dalje na snazi, jer treba da prođe najmanje 14 dana sa povoljnom epidemiološkom situacijom. Tek smo u prvoj nedelji, ali nema razloga da i zvanično ne bude ukinuta vanredna situacija, kako na teriotoriji grada, tako i severno-bačkog okruga - rekao je doktor Nebojša Bohucki, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Subotica
foto: Kurir Televizija

U Subotici je do sada podeljeno 77.000 doza cepiva, a od skoro se vakcinišu i oni od 18 i 16 godina.

Subotica
foto: Kurir Televizija

- Prošla nedelja je bila izuzetno aktivna, podelili smo 4.700 doza, od toga 2.600 drugih, što znači da je bilo mnogo više revakcinacije i 2.100 prvih doza. Najviše smo radili sa Sinofarmom i Fajzerom, osim toga bilo je revakcine iz Sputnjika V koji je par dana kasnio, tako da smo dobili prošle nedelje i oko 350 građana je dobilo svoju dozu. Trenutno imamo i dalje Sinofarmovu i Fajzerovu na centralnom puktu za sve građane, bez obzira da li su prijavljeni ili ne preko E-uprave i za građane starije od 18 godina - rekla je Ivanka Beoković, direktorica Doma zdravlja Subotica.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:31

Kraj epidemije u Srbiji sredinom juna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja