PESMA I MUZIKA ODJEKUJU LOZNICOM: Maturanti okupirali uice i trgove i proslavili kraj školske godine
Foto: T. I.

kraj

PESMA I MUZIKA ODJEKUJU LOZNICOM: Maturanti okupirali uice i trgove i proslavili kraj školske godine

Srbija -

Loznica je danas odjekivala od pesme maturanata koji su stavili tačku na srednjoškolsko obrazovanje. Kod spomenika Jovanu Cvijiću, u srednjoškolskom parku, okupili su se učenici SŠ ‘’Sveti Sava’’, Srednje ekonomske škole i Tehničke škole, da zajednički proslave kraj školske godine dok su gimnazijalci to učinili nekoliko dana pre pošto se oni raspuštaju nešto ranije.

Svi su nosili majice različitih boja sa obeležjima razreda i raznim porukama. Tako se moglo pročitati da ‘’Ovaj put bežimo i više se ne vraćamo’’, da su to ‘’Armaturanti’’, ‘’Sve bi cice probale mašince’’, ali i da je ‘’Bolje pivo u ruci, nego pos’o u struci’’. Nekoliko stotina maturanata, učenika četvrtog i trećeg razreda, obeležilo je završetak srednjoškolskog školovanja, ne samo u parku već su stigli i na kružni tok u centru grada i pevajući prošpartali lozničkim ulicama da bi se vratili kod Cvijića i nastavili slavlje.

Inače, Turistička organizacija grada Loznice uz podršku gradske uprave i srednjih škola poslednje dve godine u junu organizuje defile maturanata pa nije isključeno da se oni za koji dan ponovo okupe i zvanično odeleže kraj srednje škole. Sada su se ‘’samoorganizovali’’, za svoju dušu.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track