01:58

KUĆICA U CVEĆU PLENI LEPOTOM: Dvorište vaspitačice Mirjane kao IZ BAJKE! Ne znate u koje cveće pre da gledate!

ne pušta se dok ne ide prilog

KUĆICA U CVEĆU PLENI LEPOTOM: Dvorište vaspitačice Mirjane kao IZ BAJKE! Ne znate u koje cveće pre da gledate!

Srbija -

Nakon praznika Cveti obično se cvećem zašarene balkoni i dvorišta. Iako zbog niskih temperatura vegetacija ovog proleća kasni, pasionirani ljubitelji cveća ukrasili su svoj životni prostor sadnicama kaliopa, ruža, šećerka. Po lepoti se u Zaječaru izdvaja dvorište vaspitačice Mirjane Mijalković.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Kućica u cveću, tako svoj dom na Šljivarskom putu naziva Mirjana Mijalković. I zaista, bela kuća sa velikim balkonom i dvorištem, izgleda kao iz bajke. Mirjana, vaspitačica u školi, u slobodno vreme potpuno je posvećena biljkama. Ranijih godina je često menjala aranžmane, a sada je primat dala cveću crvene boje.

-Kad ustanem ujutru, ja jedva čekam da se posvetim cveću. Kad nešto voliš, ništa ti nije teško - kaže Mirjana Mijalković, vaspitačica iz Zaječara.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Ljubav prema cveću Mirjani i njenoj sestri prenela je majka koja je imala najlepše cvetno dvorište u Gamigradskoj Banji. I Mirjana se može pohvaliti brojnim priznanjima osvojenim u gradskim ekološkim akcijama. Kako kaže, za cveće koristi posebnu prihranu i zemlju, a rasad donosi iz celog sveta.

-U Tunisu sam videla sve crvene muškatle, čak sam donela i pelcer i od tad sam počela da gajim te muškatle - Mirjana Mijalković, vaspitačica iz Zaječara

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Temperature ne prate kalendar, tako da mnogi tek sada kupuju rasad na zaječarskoj pijaci ili u nekom od brojnih rasadnika.

U rasadniku se cveće može kupiti od ranog proleća do kasne jeseni. Cena opada, tako da se na početku juna za100 dinara mogu kupiti i tri rasada.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Još nije kasno da od svog dvorišta ili terase napravite pravu cvetnu oazu. A stručnjaci kažu da gajenje bilјaka oplemenjuje dušu, umanjuje stres i popravlјa raspoloženje.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

00:45

BOSANCI SE NA SAV GLAS ZAHVALJUJU: Samo u Sremskoj Mitrovici vakcinisano više od 200 Banjalučana!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track